OLDALVONAL

Hosszú Ka­tinka ki­tá­lalt: be­val­lotta, miért ka­pott ki

Há­rom­szo­ros olim­piai baj­nok úszó­sztá­runk re­a­gált az őt ért tá­ma­dá­sokra. Leg­szí­ve­seb­ben robot lenne, de...
  • Szerző: vav

Fárasztó felkészülésen, majd a hazai világbajnokság nyomasztó terhén és három világkupa-viadalon van túl Hosszú Katinka. Nem is akármilyen eredménysorral - mégis sokan csak arra kapták fel a fejüket, hogy a legutóbbi, eindhoveni versenyen Mireia Belmonte több mint hat másodpercet vert rá a 400 méteres vegyesúszás döntőjében, sőt Katinka világcsúcsán is javított.

Bevallotta: nem robot, elfáradt
Bevallotta: nem robot, elfáradt
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Nem sűrűn vallom ezt be, de elfáradtam Eindhovenre, leginkább mentálisan.

Belmonte ezt megérezte, és erőt merített belőle"

- mondta a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka, aki így válaszolt a felvetésre, hogy ezek szerint ő is ember, nem pedig egy győzelmekre programozott robot: edző-férje, Shane Tusup is ugyanezt mondta neki az eindhoveni második helye után.

Pedig az én célom, hogy robot legyek, hogy a külsőségek ne befolyásoljanak soha – a történtek azt mutatják, versenyzőként még nem jutottam el ide

- mondta az Iron Lady.

Katka úgy érzi, mint annyi mindenben, ebben a tekintetben is hátráltatta, hogy a nemzetközi szövetség szabályváltoztatása miatt a korábbi tucatnyi száma helyett immár vk-versenyenként legfeljebb négyszer versenyezhet:

"Az előző állomáson, Berlinben majdnem megdöntöttem négyszáz vegyesen a saját világrekordomat, ez is mutatta, hogy a formámmal nincs baj, a gondot inkább az jelentette, hogy korábban minden állomáson sok számot úsztam, míg az új szabályok ezúttal ezt nem engedték meg nekem. Nagyon nehéz egyetlen számra mentálisan figyelni – ha több távot vállalok, akkor egyik jön a másik után, és az ember másként koncentrál."

Eközben a címlapon
Csak erősebbek lesznek a kritikáktól
Csak erősebbek lesznek a kritikáktól

Úszósztárunk hangsúlyozta, hogy Tusuppal együtt megerősíti őket "az ellene íródott szabálykönyv", mint ahogy a támadások is.

Megerősítenek a támadások.

Annyi mindent mondtak és írtak már rólam, aminek csak egy része volt igaz, a másik felének viszont köze sem volt a valósághoz, hogy megtanultam visszafogni magam. Tudom, sokaknak van egy képük rólam, ami valójában nem is én vagyok

- mondta Katinka.