KIAJOBB

Durva, mit mű­velt Ka­tinka a szín­fa­lak mö­gött: el­árulta a szem­tanú

Már a be­me­le­gí­tés­nél eldől min­den. Ezért nincs esé­lyük úszó­sztá­runk­kal szem­ben az el­len­fe­le­i­nek.
  • Szerző: vav

Kiderült végre, hogy a félelmetes erőnléten túl mi Hosszú Katinka évek óta tartó sikersorozatának a titka.

Már a bemelegítésnél a frászt hozza mindenkire
Már a bemelegítésnél a frászt hozza mindenkire
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tőle megszokott, embert próbáló felkészülést megzavarta ugyan a magánéleti válsága (ami együtt járt az edző-férj Shane Tusuppal történt szakításával is), de úszócsillagunk a 200 méteres vegyesúszásban szerzett újabb Európa-bajnoki aranyérmével üzent a világnak: korai még leírni őt. Saját elmondása szerint a teste nem igazán volt kész a győzelemre, ezúttal inkább a szíve vitte előre. No és volt még valami, ami betett az ellenfeleinek...

Egy helyszínen tartózkodó magyar úszóedző a Borsnak elmondta, hogy Katinka képes már a jelenlétével teljesen kizökkenteni a versenytársait:

A magabiztossága, a tekintete, a testtartása olyan kisugárzást von maga körül, ami egy rutintalannak, de sokszor még a rutinos versenyzőknek a fejét is megzavarhatja.

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint Katinka már a vízbe csobbanás előtt elveszi a riválisai önbizalmát.

"Úgy látom, még mindig félnek tőle, ez nagy előnye. Amit a "last call roomban" szokott csinálni, annak mások nem örülnek, de mi igen"

- mondta a lapnak a szakvezető.

Eközben a címlapon
Sokan mondják ezt, ezeket a tulajdonságokat nem szeretném elveszíteni

- reagált Katinka a minap a Nemzeti Sport interjújában arra a felvetésre, hogy már a puszta jelenlétével "legyilkol" mindenkit a verseny előtt az úszók számára elkülönített területen.