TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Ka­tinka szer­dán sza­kít Ma­gyar­or­szág­gal?

Hol­nap saj­tó­tá­jé­koz­ta­tót tart az úszó­szö­vet­ség­gel ví­vott harc pil­la­nat­nyi hely­ze­té­ről. Sokan máris a leg­rosszabbra gon­dol­nak!
  • Szerző: Ripost

Most már nem túlzás: dúl a háború az úszás berkein belül. Nyolc hónappal Rio előtt, azaz a legrosszabbkor követik egymást a támadások és viszontválaszok. Most Hosszú Katinka van soron az ütésváltásban, szerda délelőttre újra sajtótájékoztatót hirdetett.

Ott kiderülhet: végképp elszakadt-e nála a cérna, vagy van esély elvarrni a szálakat? Meddig fajul még ez a méltatlan csatározás? Számolnunk kell akár azzal is, hogy

elveszíthetjük a magyar úszóklasszist, egyik legnagyobb olimpiai aranyesélyesünket? Sokan tartanak attól, hogy ez lesz a vége, akár már holnap bejelentheti ezt!
Újra támadni kényszerül? (Fotó: MTI fotó)
Újra támadni kényszerül? (Fotó: MTI fotó)

Katinka karácsony előtt tálalt ki. Azt hangsúlyozta, hogy úszótársai érdekében  emelte fel a szavát, különféle sérelmeket szóvá téve, de végül egyedül maradt.

Cseh Lászlóék inkább az általa bírált Magyar Úszószövetség mellett sorakoztak föl. Gyárfás Tamásék oldalán aztán nemrég ringbe szállt Kiss László szövetségi kapitány is, mondván, Hosszú elérhetetlen számára, képtelen egyáltalán felhívni, noha egyeztetniük kéne a riói felkészülésről.

Épp akkor jött az újabb hideg zuhany, amikor azt hihettük, eljött a béke, de legalábbis fegyverszünetet kötöttek a felek, akiknek lényegében az a legnagyobb gondjuk, hogy

Katinka hajlandó-e szerepelni a 2017-es budapesti világbajnokság promóciós filmjében.
Már nem táncolnak, nem is beszélnek? (Fotó: MTI fotó)
Már nem táncolnak, nem is beszélnek? (Fotó: MTI fotó)
Valamit nagyon tudnak edző-férjével (Fotó: MTI fotó)
Valamit nagyon tudnak edző-férjével (Fotó: MTI fotó)

Katka, ugye nem?!

Joggal merül föl a kérdés: akár addig is fajulhat az adok-kapok helyzet, hogy a már-már legyőzhetetlennek tűnő úszónő Rio előtt szakít Magyarországgal? Visszatér az Egyesült Államokba, ahol valószínűleg tárt karokkal, és ami fontosabb, profi feltételekkel várnák? Ott biztos nem lenne kérdés egy saját uszodai öltöző...

Eközben a címlapon
Ráadásul  némi idő letelte után akár az állampolgárságoz is megkaphatja- amerikai férje révén ez gyorsabban mehet -, így aztán az USA színeiben versenyezhet tovább...

Ugye nem kell erre a szörnyű forgatókönyvre felkészülnünk? Nem kell a fejünket a falba verni, holmi előkészítetlen reklámfilmek, meg oda nem adott öltözők miatt? Ugye nem veszítjük el a világ legjobb úszónőjét, mert megint nem voltunk elég okosak ahhoz, hogy kezelni tudjunk egy zsenit?