TÜZELŐÁLLÁS

Si­ke­res vál­tás, Hosszú Ka­tinka Tusup nél­kül is ontja az ara­nya­kat

Bor­zal­ma­san kez­dő­dött, de szen­zá­ci­ó­san zá­rult az év Hosszú Ka­tin­ká­nak. Négy arany­ér­met nyert a rö­vid­pá­lyás úszó-vi­lág­baj­nok­sá­gon.
  • Szerző: mv

Gyötrelmes, kétségekkel teli első fél év után a csúcson fejezte be a 2018-as esztendőt Hosszú Katinka. Tavasszal lezárta magánéleti és szakmai kapcsolatát Shane Tusuppal, júliustól pedig Petrov Árpád irányításával kezdett dolgozni.

Petrov Árpád és Hosszú Katinka sikeresen dolgoznak együtt
Petrov Árpád és Hosszú Katinka sikeresen dolgoznak együtt
Fotó: Markovics Gábor

Decemberben learatták a közös munka első gyümölcseit: Hosszú Katinka négy arany- és egy ezüstérmet szerzett a hétvégén véget ért rövidpályás úszó világbajnokságon. Vagyis kijelenthető, jól sikerült a váltás, az Iron Lady régi fényében tündököl.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

De mi változott? Mennyire más a Petrovval végzett munka? Mi maradt a Tusup érából? Hosszú Katinka közvetlenül a rövidpályás vb előtt a -nak elárulta, változatosabb az edzésmunkája.

"Jól megy a munka Árpival, és az eredmények is jönnek. Tudja, hogy korábban mit csináltam, én pedig elmondtam, mi működött, mit élveztem, mi az, amit ugyanúgy szeretnék folytatni. Azt is megbeszéltük, min szeretnék változtatni, valami újat, vagy egészen mást kitalálni. Sok minden maradt, és sok minden teljesen új. Tény, változatosabb lett a program, mert öt éven keresztül nagyon hasonlóan készültem."

Hosszú Katinka négy aranyérmet nyert Kínában
Hosszú Katinka négy aranyérmet nyert Kínában
Fotó: Markovics Gábor

A hétvégi vb után Hosszú Katinka elmondta, ez egy jó lezárása volt a 2018-as, számára kifejezetten bonyolult esztendőnek. Nagyon boldog, főleg a 200 méter vegyesen elért ideje miatt. Hozzátette, új edzőjének, Petrov Árpádnak a reakciói is feldobták a hangulatát.

"Árpi új színt visz bele ebbe az egészbe, majdnem elsírta magát az első vb-aranyunk után, amit együtt nyertünk. Ez most furán hangzik, de én már korábban egy kicsit hozzászoktam, de most ez így nagyon jó, egészen más világbajnokság volt."

Eközben a címlapon

Tény, a Hosszú-Petrov páros megtette az első közös sikeres lépést a tokiói olimpia felé.