OLDALVONAL

Tusup vissza­vág? Dur­ván ke­resztbe tehet Hosszú Ka­tin­ká­nak

Ebből akár csú­nya per is lehet. Több fron­ton tá­mad­hatja úszó­sztá­run­kat a sér­tett ame­ri­kai edző-férj.
  • Szerző: vav

Féléves kihagyás után újra versenyez Hosszú Katinka, akinek a Mare Nostrum-sorozat első, franciaországi állomásán arany- és ezüstérmet is sikerült szereznie (folytatás szerdán és csütörtökön, már Barcelonában). A mögötte hagyott magánéleti válság után jó formában tért vissza a nemzetközi mezőnybe –, ugyanakkor felvetődik a kérdés: akármilyen rutinos világklasszis, hogy tudott egy ennyire hosszú szünet után ilyen eredményeket elérni?

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors szerint elképzelhető, hogy a még edző férje, Shane Tusup által kidolgozott terv alapján végzi az edzéseket. Ha így van, az elég sok problémát szülhet.

„Az edzésprogram egyértelműen a tréner szellemi terméke. Vagyis Hosszú hivatalosan nem használhatná”

– mondta a lapnak Hargitay András korábbi szövetségi kapitány, aki hozzátette:

az amerikai szakember akár bírósághoz is fordulhat, hogy Katinka hagyjon fel az általa jegyzett edzésterv használatával.

A post shared by Iron Lady (@hosszukatinka) on

Hosszú és férje viszonya rettenetesen megromlott, válási procedúrájuk során durva vagyonvitára van kilátás, emellett pedig simán benne van a pakliban az, hogy Shane más fronton is támadásba lendül.

Eközben a címlapon
Ki lesz Tusup utóda az edzői poszton?
Ki lesz Tusup utóda az edzői poszton?
Fotó: YouTube

Más kérdés, hogy miután Tusup nincs ott az edzéseken (sőt teljesen elzárkózik a kommunikációtól, nem is reagál neje üzeneteire és hívásaira), így nehezen bizonyíthatja, hogy Katinka az ő edzéstervét használja. Ha új tréner kerül a háromszoros olimpiai bajnoknőnk mellé, ő majd új tervet készít neki, amit világsztárunk kiegészíthet a személyes tapasztalataival.