KIAJOBB

Óri­ási vál­to­zás, Tusup nél­kül rá sem is­merni Hosszú Ka­tin­kára

Ezt teszi Shane Tusup tá­vol­léte? Újra köz­vet­len, mo­soly­gós em­beri lény lett a meg­kö­ze­lít­he­tet­len szu­per­hős­ből.
  • Szerző: vav

Az eredményei még nem a tőle megszokottak, de viselkedését tekintve újra a régi Hosszú Katinka. A Shane Tusup mellett szinte megközelíthetetlen, különc sztárból újra emberivé vált háromszoros olimpiai bajnok úszósztárunk. Még a vereségeket is mosolyogva fogadja.

Újra emberi lett a szuperhős Iron Ladyből
Újra emberi lett a szuperhős Iron Ladyből
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka a kaliforniai „bemelegítés” után, a hétvégén a Mare Nostrum versenysorozat első állomásán ugrott újra igazán mély vízbe az úszás krémje ellen. Canet-en-Roussillonban az előzetesen bevállalt hat számból csak négyen indult – s már jó előre jelezte: az edző-férjével, Shane Tusuppal szakítva, hónapokig tartó krízishelyzete után egyelőre nem mérvadóak az eredményei.

"Egyértelmű, hogy nem a tavalyi vagy azelőtti év időeredményeihez kell hasonlítanom a mostani időimet."

Jelen helyzetben nem az eredmények fontosak, hanem az, hogy itt vagyok, hogy versenyzem és lépegetek előre

– emelte ki Katinka még a verseny előtt, a molcsapat.hu interjújában.

Valamelyest el is maradt a korábbi években megszokottaktól, de hosszú távon sokkal fontosabb, hogy sugárzik róla: felszabadult, még a vereségeket is mosolygósan kezelte. Pedig egy-egy ötödik (50 hát) és hatodik (100 hát) helyezése mellett, a legerősebb számai közül csak 200 méteres vegyesúszásban győzött.

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

400-on három századmásodperccel lemaradt régi vetélytársa, Hannah Miley mögött. Mégis, Katinka már a célba csapás után, a vízben fülig érő szájjal gratulált neki.

Eközben a címlapon

"Nagyon jót versenyeztünk ma Hannah-val, bár kikaptam tőle 3 századdal 400 vegyesen. Már 2005 óta küzdünk egymás ellen..."

– kommentálta később a legyőzőjével közös, szintén mosolygós szelfijét Katinka, aki az utóbbi években nemigen fotózkodott a riválisaival.

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Sőt, a minap Jakabos Zsuzsanna egy interjúban elárulta, hogy bár korábban jó barátnők voltak Hosszú Katinkával, ez Tusup miatt megváltozott.

Nagyon jóban voltunk, aztán mióta elkezdett úszni Shane-nel, azóta nem annyira beszélünk

– jelezte Európa-bajnok úszónőnk Dallos Bogi 7-kor nálam! című videosorozatában, hogy a sok szakmabelivel összeugrott Tusup agresszív természete eltávolította Katinkát még a barátaitól is.

Mindez most megváltozni látszik.

Jakabos (balra) és Hosszú barátnők voltak, de aztán jött Tusup
Jakabos (balra) és Hosszú barátnők voltak, de aztán jött Tusup
Fotó: MTI

Katinka újra aranyos

Amikor Hosszú Katinka a tavaly decemberi rövidpályás Eb-re Tusup nélkül utazott Koppenhágába (akkor még az edző-férj súlyos migrénjével magyarázták a távollétét), sztárunk a megközelíthetetlen Iron Ladyből újra régi önmaga lett. Eleinte ugyan a magyar válogatott többi tagjától külön, az Iron Aquatics versenyzőivel edzett, de pár nap elteltével újra része lett a közösségnek.

"Visszajött az a nagyon aranyos lány, akit régen ismertünk"

– mondta erről még januárban a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke.

Buszos út Barcelonába: A Mare Nostrum-sorozat a franciaországi nyitány után, szerdán és csütörtökön Barcelonában folytatódik. Hosszú Katinka hétfőn társaival együtt busszal utazott a mintegy 160 kilométerre fekvő katalán városba. A harmadik viadalt a hétvégén Monacóban rendezik.