OLDALVONAL

Meg­le­pe­tés, Hosszú Ka­tinka nem pi­henni ment Ha­waiira

Más­nak talán eszébe sem jutna dol­gozni a pa­ra­di­csomi szi­ge­ten. Ka­tin­kát azon­ban más fából fa­rag­ták.
  • Szerző: vav

Nincs megállás, a rövidke karácsonyi lazítás után a szilvesztert már úszással, edzőtáborban töltötte Hosszú Katinka. Hawaii hiába eszményi pihenőhely a többségnek: az Iron Lady edzőjével és két úszótársával együtt dolgozni utazott a paradicsomi szigetre.

Üdvözletét küldte Hawaiiról, de nem a tengerpartról, hanem a medencéből
Üdvözletét küldte Hawaiiról, de nem a tengerpartról, hanem a medencéből
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?
„Aloha”

– üzente Hosszú Katinka az óév végén Hawaiiról, és a polinéziai szigeten köszönésként is használt szót a közösségi oldalain megtoldotta egy „shakával” is, ami arrafelé a baráti üdvözlés kézjele. Nem csoda, hogy a rajongók százai azonnal jó pihenést és kikapcsolódást kívántak neki.

Csakhogy olimpiai és világbajnok úszósztárunk nem üdülni utazott Honoluluba: Instagram-fotóik és -videóik tanúsága szerint új edzője, Petrov Árpád vezetésével, Dudás Dániel és Földházi Dávid társaságában a legnagyobb hawaii úszókomplexumban készülnek 2019 kihívásaira.

Happy 2018 is over, Aloha 2019 BUEK!!! Happy New Year Everyone!!!

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Eközben a címlapon

A röpke háromnapos karácsonyi pihenés – a hagyományos bajai családlátogatás és evés-ivás – után Katka rögtön edzésbe állt. Úgy érezheti, pihent eleget tavaly ilyentájt, a magánéleti és szakmai válsága, az edző-férjétől, Shane Tusuptól történt szakítása idején.

„Az úszással nem akartam leállni, de ahogy a magánélettel összemosódott ez az egész, így alakult. (…) Most már igazán úgy érzem,

kezd rendeződni minden, a helyes emberek vannak körülöttem, és sínen vannak a dolgok

– nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sport csatornán, hangsúlyozva: ha nem is tervezte, a tavalyi kihagyása jót tett a szervezetének. Most viszont már újra szüksége van a terhelésre, és túljutva a nehézségeken, immár a legfontosabb a 2020-as tokiói olimpiára, illetve az idén júliusi dél-koreai vizes-világbajnokságra való felkészülés.

Pedig Katinka az ünnepek előtt sem pihent, sőt! Ősz végére újra csúcsformába lendülve végighajtotta a világkupa-sorozat európai és ázsiai versenyeit; decemberben – egy sor magyar és külföldi úszósztárral ellentétben – nem hagyta ki a kínai rövidpályás világbajnokságot sem; majd a Nemzetközi Úszóliga londoni konferenciájára is beugorva, három nappal karácsony előtt a lausanne-i úszóviadalon zárta a 2018-as szezont.