KIAJOBB

Óri­ási át­ve­rés: Hosszú Ka­tinka le­buk­tatta a vi­lág­sztárt

Katka rá­ta­pin­tott a lé­nyegre. Úszó­klasszi­sunk tel­je­sen új meg­vi­lá­gí­tásba he­lyezte a sport­vi­lá­got szinte sok­koló hírt.
  • Szerző: vav

Conor McGregor váratlan bejelentése valósággal sokkolta kedden a sportvilágot. A 30 évesen visszavonult legendás ketrecharcos nagy kedvence Hosszú Katinkának is. Csakhogy...

Vigyázat, Katinka átlát egyik nagy kedvencén is
Vigyázat, Katinka átlát egyik nagy kedvencén is
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Háromszoros olimpiai bajnok úszósztárunk az ír fenegyerek miatt kezdte el nézni az UFC (Ultimate Fighting Championship) gáláit, sőt inspiráció gyanánt McGregor edzőjének a könyvét is nagy érdeklődéssel olvasta. Ehhez képest Katinka most az Instagramon arra célzott: kedvenc ketrecharcosa kamuzott a visszavonulásával.

Az Iron Lady előbb egy kalapját lengető vicces figurával fejezte ki tiszteletét McGregor pályafutása előtt. Utána viszont ugyanarra a fotóra a következő szöveget írta kedvencéről:

Vagy úgy is fordíthatjuk, ki fizet többet, hogy újra harcoljak?

Hogy Katka jó helyen kapiskál, jelzi: a nemzetközi sportsajtó is pedzegeti, hogy McGregor csak blöffölt a visszavonulásával. Az UFC legnagyobb csillaga pár órával korábban még egy tévéshow-ban azt hangoztatta a következő, júliusra tervezett meccsére célozva, hogy

jó formában érzi magát, és kész a harcra.

Néhány napja pedig arról beszélt egy rendezvényen, hogy akkor számíthatnak rá a továbbiakban a szervezetnél, ha részesedést kap a 7 milliárd dollárosra (2000 milliárd forint) becsült bizniszből. Csakhogy az UFC vezetői erről hallani sem akarnak:

"Megvan a pénze ahhoz, hogy visszavonuljon, és ott van a whiskey-biznisze is. Teljesen megértem őt, a helyében én is visszavonulnék"

Eközben a címlapon

- reagált a visszavonulás hírére Dana White elnök, mintha nem is sajnálná a legnagyobb sztárja elvesztését, inkább csak érzékeltetni akarná: fütyül a zsarolásra.

Minden jel arra mutat, hogy McGregor blöffölt, és arra vár, hogy vagy az UFC engedjen a követelésének, vagy más ígérjen neki egy vagyont, akár pankrétorként. Az évente mintegy 100 millió dollárt (28 milliárd forint) kereső MMA-harcos 2016-ban egyszer már bejelentette a visszavonulását, de akkor gyorsan visszakozott.

Most a szervezettel való alkudozás mellett az is a gyors visszavonulása mögött állhat, hogy a New York Times szerint Írországban szexuális erőszak ügyében nyomoznak utána. A vád szerint decemberben egy dublini hotelben erőszakolt meg egy nőt. McGregor szóvivője szerint mindenesetre ez nem függ össze a sportoló hirtelen visszavonulásával.