SZTÁRDZSÚSZ

Nem hi­szed el, mit tesz saját anya­te­jé­vel a ma­gyar sztár­anyuka

Ál­lítja, ennél kevés szebb dolog van a vi­lá­gon.

Olyanról már hallottunk, hogy valaki elhunyt szerettének hamvaiból csináltatott emléktárgyat, de a legújabb őrület, hogy édesanyák az anyatejükből készíttetnek ékszert. Ezáltal nemcsak a tejet, de a gyermekük hajtincsét is örökre megőrizhetik. Kiderült, hogy Horváth Éva is ezen anyák táborát erősíti, állítja, ennél kevesebb szebb dolog létezik.

Májusban lesz két éve, hogy a csinos anyuka világra hozta Kristófkát, és akkor még nem tudhatta, lesz-e elegendő anyateje a táplálásához, ezért igyekezett raktározni. Azonban félelmei alaptalannak bizonyultak, ha szükséges, még ma is képes szoptatni. Épp ezért a raktáron lévő tejre már semmi szükség nincsen, úgy döntött, megválik tőle.

EZT OLVASTAD MÁR?

„Korábban sok tejet elraktároztam és lefagyasztottam. Külön hűtőt vettem neki, mert nem akartam ott tartani, ahol a csirkét, de ma már nincs szükségem rá, így ki kell dobnom. Megfordult a fejemben, hogy elajándékozom, mert nem minden kismama olyan szerencsés, mint én, nem tudja sokáig, vagy egyáltalán nem képes szoptatni a gyermekét. A védőnőn keresztül el is indítottuk a folyamatot, de kiderült, hogy nem lehet csak úgy elajándékozni az anyatejet. Bonyolult a procedúra, be kell vizsgáltatni, de az sem segített a helyzeten, hogy az én tejem már régi” – árulta el Éva, aki ezután hallott az anyatejből készült ékszerekről. Azóta már az ő nyakát is díszíti egy ilyen különleges ékszer.

Ha érdekel, pontosan hogyan készítik a különleges nyakláncot, keresd a pénteki lapszámát! Az is kiderül, mi került még a nem mindennapi ékszerbe!