NÍNÓ

Hor­ror Pe­re­den: Szán­dé­ko­san gyúj­totta fel saját any­ját a férfi

Bes­ti­á­lis módon le­ön­tötte ben­zin­nel egy kan­ná­ból, majd ön­gyúj­tó­val lángra lob­ban­totta egy ve­sze­ke­dést kö­ve­tően. Gyá­szol a szlo­vák te­le­pü­lés.
  • Szerző: KJ

Az első hírek még szörnyű véletlenek egybeeséséről szóltak. Arról, hogy a szlovákiai Pereden a 27 éves férfi a házuk küszöbén megbotlott egy kanna benzinnel, és a szájából lógó cigaretta okozta a tragédiát.

Közben kiderült, hogy vasárnap délután a peredi családi házban veszekedés volt anya és fia között. Marián ezután szándékosan locsolta le a 47 éves anyját benzinnel, majd öngyújtóval lángra lobbantotta.

Az elkövető keze is meggyulladt, az édesanyja testének viszont 80%-a megégett. Mindkettőjüket kórházba szállították, a nőt életveszélyes állapotban.

A tegnapi házkutatás során viszont nagyobb mennyiségű kábítószert, és  annak előállítására alkalmas eszközöket foglalt le a rendőrség.  Kábítószerrel való visszaélés miatt háromtól tíz évig, a szándékos emberölési kísérletért pedig további, öttől tizenkét évig terjedő börtönre ítélhetik a gyanúsítottat.