KÜLFÖLD

Újabb késelés Bécsben a metróállomásnál: szíven szúrta áldozatát egy ámokfutó

A 32 éves sérültet válságos állapotban vitték kórházba. Megszólaltak a szemtanúk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Súlyosan megsebesített egy késes támadó Bécsben, egy metróállomásnál egy 32 éves algériai férfit - közölte vasárnap az osztrák rendőrség.

Az áldozatot válságos állapotban vitték kórházba a szombat délután Bécs Brigittenau kerületében elkövetett támadás után. Szemtanúk szerint az algériai férfi összeveszett és dulakodni kezdett valakivel - írja az MTI. Ellenfele először egy fémlánccal ütötte meg, majd kést rántott és több helyen is megszúrta, többek között a szívét is megsebesítette.

Az incidens a Jagerstrasse metróállomás közelében történt, amelynek környékén az utóbbi időben megszaporodtak a kisebb drogeladási ügyletek - jegyezte meg az APA osztrák hírügynökség.

Szerda este egy afgán migráns késelt meg összesen négy embert - egy osztrák család három tagját és egy másik afgán férfit - Bécsben. A támadások egyik áldozata válságos állapotba került, de azóta már nincs életveszélyben. A támadás után nem sokkal elfogott gyanúsított ausztriai előéletéről Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány csütörtökön elmondta, hogy a 23 éves afgán férfi 2015-ben folyamodott menedékjogért, de kivonta magát az eljárás alól és egy időre eltűnt. Később kábítószeres közegben tűnt fel.

címkék: