OLDALVONAL

Cso­dál­ko­zol a Hon­vé­don? Meg­fej­tet­tük a tit­kot

Ma­gyar Le­i­ces­ter - vagy ki­csit in­kább Ju­ven­tus? Eddig erőn felül me­ne­tel­nek a kis­pes­tiek az NB I-ben. Öt okból szár­nyal a Rossi-csa­pat.
  • Szerző: vav

Költségvetése, pályahiánya, a játékosai értéke és fizetése alapján a Honvéd az NB I-es mezőny végéhez tartozna. Túl a bajnokság háromnegyedén mégis a kispestiek vezetik a tabellát, megelőzik a többször annyi pénzből gazdálkodókat, a favorit Videotont és a címvédő Ferencvárost is.

Egyet akar a klub apraja-nagyja
Egyet akar a klub apraja-nagyja
Fotó: Facebook
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mintha a csodák csodájára angol bajnoki címig jutott Leicester City menetelését idéznék. Vagy több benne a Juventus? A pontokba szedte a Honvéd erőn felüli teljesítményének legfőbb összetevőit.

1. Rossi és a Juventus-taktika

Az olasz sokadosztályon kívül másutt nem számítottak Marco Rossira. Az edző bizonyítási vágya átragadt a csapatra.

Meccsről meccsre halad a csapatával
Meccsről meccsre halad a csapatával
Fotó: Korponai Tamás

Szorgos játékosaira szabta át a Conte-féle Juventusnál pár éve tökélyre fejlesztett, három belső védős hadrendet, előttük a „Pirlo-módra” hosszú labdákat osztogató Hidi Patrikkal, területszűkítéssel és letámadással, minden ellenfélnek kellemetlen játékstílussal.

Eközben a címlapon

2. Fiatalság: nem bolondság

Az MLSZ százmilliókkal támogatott iránymutatásait kötelező betartania Rossinak. Ha törik, ha szakad, se több légióst, se kevesebb fiatalt nem küldhet pályára. A 20 év alattiak közül tavaly Bobál Dávid, idén Gazdag Dániel, Koszta Márk és Zsótér Donát is remekel.

Gazdag (hátul) az egyik legjobb fiatal, Lanzafame kiemelkedő légiós
Gazdag (hátul) az egyik legjobb fiatal, Lanzafame kiemelkedő légiós
Fotó: MTI

Rajtuk kívül is több fiatal (Baráth Botond, Nagy Gergő, Holender Filip) jó NB I-es játékossá érett a kispesti akadémia növendékei közül.

3. Elzavart tucatlégiósok

A Honvédot évekig ellepték a gyenge légiósok, az akadémia sok tehetsége kallódott el miattuk. Mára csak néhány olyan rutinos külföldi maradt, aki játékban és hozzáállásban példát mutat a fiataloknak. Ilyen a már magyar állampolgár Ivan Lovric és Dordje Kamber, illetve Patrick Ikenne-King, Dusan Vasziljevics és Davide Lanzafame is.

4. Vezéregyéniségek

Kamber vagy éppen Eppel Márton remeklése mutatja: másutt leírt, szinte a semmiből előhúzott focisták is magukra találtak a kispesti öltözőben. A csapat kibírta két erőssége, Botka Endre (FTC) és Prosser Dániel (Felcsút) téli távozását is.

Eppelék a góljaikkal a hátukon cipelik a Honvédot
Eppelék a góljaikkal a hátukon cipelik a Honvédot
Fotó: Facebook

Támadásban az edzésen és meccsen is vezéregyéniség Lanzafame, és a másodosztályból egy év alatt a válogatottig jutott, góllövőlista-vezető Eppel viszik a prímet.

5. Szurkolói lelkesedés

A nézőszám is nő a Bozsik-stadionban, de a csapat legnagyobb segítsége az Északi Kanyar reneszánsza. Az ősszel 25. „születésnapját” ünnepelt első magyar ultracsoport otthon és idegenben is nagyot alkot.

Közzétette: 1909foto.hu – 2017. április 1.

George F. Hemingway tulajdonos évekig hadakozott az ultrákkal, de mára kölcsönösen elfogadták egymás érveit. Sokszor az üzletember is felszólal a méltatlan MLSZ-büntetések ellen.