KÜLFÖLD

Hol­tan ta­lál­ták az el­tűnt 60 éves nőt, ször­nyű nyomra buk­kan­tak a tes­tén

A nő teste zsák­vá­szonba volt csa­varva, de a leg­ré­misz­tőbb fel­is­me­rés csak ez­után jött.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Megfojtották Suzanne Eatont, a több mint egy hete eltűnt amerikai kutatót, akinek holttestét Kréta szigetén egy második világháborús bunkerben találták meg - közölte a rendőrség.A 60 éves molekuláris biológus holttestét hétfőn este találták meg egy ember alkotta alagútrendszerben, Hanía tengerparti város kikötője közelében, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án. A tudós egy konferenciára érkezett a népszerű üdülőszigetre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Holttestére két helyi lakos bukkant, akik a második világháborúban a Krétát megszálló nácik által használt bunkert akarták felfedezni. A The Greek Reporter szerint a nő testét zsákvászonba csavarva találták, ebből már arra következtettek a görög hatóságok, hogy gyilkosság történt - írja az MTI.A boncolás során megállapították, hogy Eatont megfojtották, de más traumára utaló nyomot nem találtak.

A rendőrség azt próbálja kideríteni, hogy a kutatót a bunkerben ölték-e meg, vagy máshonnan vitték oda a holttestét. A sziget északnyugati részén lévő bunker körüli terület népszerű a turisták körében.

Suzanne Eaton hosszú évek óta Németországban élt, a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot, muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

"Óriási szomorúsággal és sajnálattal jelentjük be drága barátunk és kollégánk, Suzanne Eaton tragikus halálát. Mélyen megrázott és megrendített bennünket a drámai esemény" - írta az intézet.