EZO

Holnap érkezik az újhold: megmutatjuk pontosan, mit kell tenni

Új hold, új kezdet. De miről is szól az újhold rituálé? Hogyan segít a következő holdciklusban? Íme egy példa, ami segít a lélek megújulásában és a vágy felébresztésében.

Az asztrológiában az újhold az érzelmeinket jelképezi, és olyan energiákkal érkezik, melyekkel képessé válunk hatékony kívánságmágiát végezni. Ezoterikusok úgy tartják, az újhold energiáit használva megmozdíthatjuk akár a tengerek vízét is. Az újhold elhozhatja az új szerelmet, új munkahelyet, új lehetőségeket is. Ezek az energiák hatással lesznek a közérzetünkre, hangulatunkra, de még az időjárás alakulására is. Az erő, amit az újhold ad, sokszorosa a mindennapok energiáinak.

Ajánlott ilyenkor rituálét, szertartást végezni.

Mit jelent pontosan az újhold rituálé?

Ettől a különlegesnek hangzó fogalomtól nem szabad megijedni, semmi túlzottan misztikus nincs benne. Ezek valójában egyszerű gyakorlatok, amik a különleges energiákat segítik abban, hogy vágyaink valóra váljanak, hogy elérhessük, amit szeretnénk, belső békére találjunk, lelkünk megújulhasson. Kívánságainkat érdemes reálisan végiggondolni, alaposan megfontolni, ha pedig valami nagyobb dolgot szeretnénk, akkor keressünk szakembert annak elvégzéséhez.

1., Tegyük el a telefont, forduljunk befelé

Esti órákban tegyük magunkat szabaddá legalább fél órára, és kapcsoljuk ki a telefont! Legyünk csendben, és forduljunk befelé. Meditáljunk pár percet, és figyeljünk magunkra.  

2., Húzzunk egy kártyát

Mindegy, hogy Tarot pakliból, vagy angyalkártyából húzunk. Ez a kártya 14 napon keresztül szimbolikus segítséget fog nyújtani a vágy megvalósulásához, amit választottunk. De csak egy kártyát válasszunk. Kivétel, ha „véletlenül” húzáskor másik kártya is kiesik.

3., Válasszunk kristályt

Nem kell körbevenni magunkat egy zsáknyi csillogó kővel, nyúljunk azért az egyért, ami az újhold napján, a rituálé kezdetén megszólít.

4., Gyújtsunk gyertyát

A tűz tulajdonképpen szimbolikus jelentőségű újholdkor, mivel a tűz is tisztító jellegű. Segít elégetni mindent, aminek mennie kell, amit el kell engednünk, mielőtt új hónapot kezdünk.

5., Akarjuk erősen

Írjuk le egy papírra a vágyainkat, majd ismét üljünk le, csendesedjünk el, csukjuk be a szemünk. Miközben befelé figyelünk, gondoljunk arra a kívánságra, amit abban a hónapban a legjobban szeretnénk.

Az újhold megteszi hatását, és erőt, energiát, útmutatást ad, hogy ez meg is valósuljon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?