KÜLFÖLD

Te­hén­pos­tá­val foly­ta­tó­dik a dip­lo­má­ciai há­ború

Fur­csa for­du­la­tot vett az egyre ka­taszt­ro­fá­li­sabb török-hol­land vi­szony: már a négy­lá­búak sem ma­rad­hat­nak!
  • Szerző: KF

Törökország 40 holland Holstein-fríz szarvasmarhát „utasított ki” a területéről. A tehenekhez mellékelt üzenet szerint a törökök készek a határon megállítani minden Hollandiából érkező, állati eredetű terméket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bulent Tunc, a Török Vöröshús Feldolgozó Szövetség elnöke szerint nagyon sok holland Holstein-fríz marha van Törökországban, de a faj jelenléte „kezd komoly problémákat okozni”. Ha azonban a hollandok nem veszik vissza a marháikat, akkor azokat levágják és a húst rászorulók között szétosztják.

A török kormány ennél komolyabb gazdasági szankciók bevezetését tervezi Hollandiával szemben. Erdogan elnök már azzal fenyegetőzik, hogy a lehető legdurvább módon fognak válaszolni, ha Hollandia nem kér bocsánatot török-ellenes magatartásáért. A kapcsolat akkor romlott meg, mikor Hollandia két török minisztert is megakadályozott abban, hogy az áprilisi referendum kapcsán kampányoljon a török közösségek előtt. Erdogan még le is nácizta a hollandokat, és a két ország között egyre nagyobb a feszültség.