RIPOSTER

Hogy ke­rült fagy­álló Bu­da­ör­sön az ivó­vízbe? Gya­nú­san édes lett a víz!

Senki nem érti, hogy ke­rült fagy­álló az ivó­vízbe egy gyár­te­le­pen. Húsz em­bert vitt el a mentő.

Fagyálló folyadék és víz keveréke okozhatta azokat a rosszulléteket, amelyeket egy budaörsi telephelyen tapasztaltak tegnap délután; a szennyeződés nem került be a város ivóvízhálózatába – tudatta  a Pest Megyei Kormányhivatal .

Húsz embert vittek el

Egy budaörsi ipartelepről húsz embert vittek kórházba, mert felmerült a gyanú, hogy "egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot" fogyasztottak.    Az ipartelepen dolgozók arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz.A hírportál a polgármesteri hivatal kabinetfőnökére hivatkozva azt is közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőségromlás nem érinti a lakosságot.   

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fagyálló jutott az ivóvízbe

Az MTI úgy tudja, hogy az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvízhálózatba. Állítólag huszonöt ember ivott a rossz ízű vízből, és húszan panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba.     A szakemberek megállapítása szerint karbantartási műveletek során a telephely ivóvízhálózata összekapcsolódott egy víz és fagyálló folyadék keverékét tartalmazó tartállyal, és eddig ismeretlen okból a tartályban lévő keverék visszajutott a telephelyi vízhálózatba     A feltehetően szennyezett hálózati vizet fogyasztó húsz embert  biztonsági okokból kórházba szállították – olvasható a közleményben. Mint írták, a vizsgálatokat végző intézmény főigazgatójának tájékoztatása szerint senkinél nem tapasztaltak mérgezésre utaló jeleket, így végül mindenkit hazaengedtek.