SZTÁRVADÁSZ

Friss fotó Hofi Géza bru­tá­li­san meg­cson­kí­tott szob­rá­ról

A bot­rá­nyos üggyel kap­cso­lat­ban to­vábbra is sok a kér­dő­jel. Min­denki csak ta­lál­gat...
  • Szerző: Doris

Egy hónapja áll fej nélkül az a kultikus bronzszobor, amit a 15 éve elhunyt humorista, Hofi Géza tiszteletére emeltek Budapesten, a Nagymező utcában. Azóta mindenki, még a vicckirály özvegye is csak találat, hogy vajon ki gyalázhatta meg ilyen aljas módon Hofi emlékét...

Fotó: www.hofigeza.hu
Fotó: www.hofigeza.hu

A egyik olvasója péntek este töltött el egy kis időt a pesti Broadway-nek is nevezett sétálóutcán, amikor feltűnt neki, hogy a szobor ugyanolyan állapotban van, mint közvetlenül a rongálás után!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Elszomorodtam, amikor megpillantottam Stremeny Géza alkotását a Mikroszkóp Színpad előtt. Korábban olvastam a rongálásról szóló híreket, és abban bíztam, talán már helyreállították a szobrot, amit egyébként a turisták is furcsállva méregettek. Hiszen látszik, hogy nem ez az eredeti állapota" - árulta el olvasónk, aki egy fotót is küldött a szoborról.

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

A megkereste a közeli étterem dolgozóit, akik korábban is nyilatkoztak az ügyben. Sajnos nem szolgáltak jó hírekkel. Annyit tudnak csak, hogy a helyreállítás folyamatban van, a tettest pedig azóta sem találják.

Bízunk benne, hogy minél hamarabb régi fényében díszeleg majd a legendás humoristára emlékező alkotás!