DIÉTA

Hiz­lal az al­ko­hol? Ne ag­gódj, így ke­rül­he­ted el!

El­men­nél egy bu­lira, de nem aka­rod fel­rúgni a di­é­tá­dat az al­ko­hol­lal? Meg­mu­tat­juk, ho­gyan ihatsz meg egy-egy po­hár­ral úgy, hogy ez a fo­gyási cé­lo­dat se ve­szé­lyez­tesse.
címkék:

Fejben dől el

Felejtsd el a „mindet vagy semmit” gondolkodást! Igyál meg egy, legfeljebb két pohárral, de ne dobd a lovak közé a gyeplőt. Így nem kell az egész buli alatt ásványvizet szorongatnod, és nem is fogod úgy érezni, hogy kimaradsz valamiből, viszont sem a hízás, sem a másnaposság miatt nem kell majd bűntudattal küzdened. A legjobb, ha a „hétfőtől fogyókúrázom, ez még belefér” opciót is elfelejted, és inkább tudatosan választasz. Az is jó megoldás, ha eldöntöd, hogy egészséges kaját és nem túl hizlaló italokat választasz a bulin, de különösebben nem görcsölsz rá az étkezésre, inkább egyszerűen csak jól érzed magad a társaságban.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Tervezz előre

Ha bulimeghívásod van valamelyik napra, akkor már tudod, melyik napod lesz kicsit húzósabb a diéta szempontjából. Tervezd be azt az egy pohár bort a napi étkezésedbe, és a többi napokon lehetőleg semmilyen alkoholos italt ne fogyassz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Válaszd azt, ami kevésbé hizlal

A borzasztóan hizlaló tömény italok és koktélok helyett igyál inkább egy pohár világos sört, egy pohár bort, vagy egy pohár pezsgőt. Még jobb, ha a bort fröccsnek elkészítve fogyasztod, így jobban frissít a meleg nyári napokon.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Számítsd be a tápanyagtartalmát

Nézz utána, hány kalóriát tartalmaz egy pohár ital. Egy gramm szénhidrát 4 kcal, így azt is kiszámolhatod, hány gramm szénhidrátot kell levonnod a napi adagodból ahhoz, hogy kiegyenlítsd az ital hatását.

címkék: