TÜZELŐÁLLÁS

Vi­lág­bot­rány a sta­di­on­ban, ebből dip­lo­má­ciai bal­hék le­het­nek

Na­gyon ki­húz­ták a gyu­fát a PAOK-szur­ko­lók. Hit­ler-baj­szos Mer­kel, ná­ci­zás és po­li­ti­kai üze­ne­tek a le­lá­tón. Az a mi­ni­mum, hogy az UEFA el­me­szeli a gö­rö­gö­ket.
  • Szerző: vav

A focimeccseken egyre szigorúbbak a szabályok, egyre több az előírás. A PAOK és a Schalke 04 drukkereinek sikerült az a "bravúr", hogy gyakorlatilag mindet durván megésértették.

A görögök lenácizták a német szurkolókat (Fotó: Twitter)
A görögök lenácizták a német szurkolókat (Fotó: Twitter)
EZT OLVASTAD MÁR?

Szalonikiben már a Schalke 04 elleni Európa-liga-mérkőzés előtti éjszaka összecsapások voltak. A két klub huligánjai (a németeket 1400 fős tábor kísérte el), illetve a rendőrök háromszögében egész nap folytatódott a haddelhadd. Egy kávézót szabályosan megostromoltak. Többen megsérültek, autók, kirakatok és orrok törtek.

A meccsen aztán a hírhedt PAOK-szurkolók nem csak egy tűzijátékra való pirotechnikai eszközt használtak el. Bevetették a gyűlölt németek ellen azt is, ami manapság mindennél jobban kiakasztja az európai focivezéreket: óriási molinókon üzentek politikai tartalmú szövegeket.

Az egyiken ez állt: "Macedónia csak egy van, és az itt található" - utalva ezzel a Macedónia állam és a szomszédos észak-görög Makedónia közötti történelmi vitákra. A német vendégtáborban persze macedón zászlót lobogtattak, csak hogy olajat öntsenek a (görög)tűzre...

A legnagyobb botrányt viszont egy másik kiírás jelentette:

Kiba...ott nácik, takarodjatok innen!

- volt olvasható egy ideig kétméteres betűkkel, ráadásul Angela Merkelt egy Hitler-bajusszal ábrázoló rajz mellett.

Eközben a címlapon
Hitler-bajszot ragasztottak Merkel orra alá (Fotó: Twitter)
Hitler-bajszot ragasztottak Merkel orra alá (Fotó: Twitter)

A német kancellár asszonyra azóta fújnak a görögök, hogy az kőkemény szigorításokat harcolt ki az országukat az államcsődtől megmentő hitelekért cserében.

A pályán a legjobb 16 közé jutásért vívott csata egyébként sima német sikert hozott. A Schalke az idegenbeli 3-0-s győzelmével gyakorlatilag máris lerendezte a továbbjutást. Az sem kérdéses, hogy a PAOK óriási büntetésekre számíthat a történtek miatt.