OTTHONKA

Te­le­fon­mé­retű lep­két fo­tóz­tak Nóg­rád me­gyé­ben, el­ké­pesztő fel­vé­tel

Döb­be­ne­tes, mi min­denre képes a ter­mé­szet! Ek­kora pil­lan­gót hosszú évek óta nem lát­tak az északi me­gyénk­ben, rá­adá­sul ez a pél­dány csep­pet sem volt ije­dős!

A hatalmas lepke teljesen váratlanul, szinte a semmiből bukkant fel, ráadásul először észre sem lehetett venni, annyira beleolvadt a környezetbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Azon kaptam magam, hogy föl-fölrebbent valami, kisebb távokat tett meg előttem, de mindig visszaereszkedett a földre” – számolt be a különös találkozásról olvasónk, Kata, Szirákról.

„Soha életemben nem láttam ekkora lepkét, azonnal az jutott az eszembe, hogy lefotózom. Gyorsan elővettem a telefonomat és készítettem néhány felvételt. Lenyűgöző volt a mérete, egyszerűen nem tudtam betelni vele. Különös, búgó hangja volt.”

„Aztán eszembe jutott, hogy a fotóról biztos nem látszik majd, hogy mekkora valójában ez a lepke. Ezért gyorsan mellé tettem a telefontokomat. Egészen döbbenetesek voltak az arányok” – mesélte Kata.

A fotóért LAPOZZ!


A rózsaszínű tok egy Iphone készülékhez tartozik.

Eközben a címlapon

Olvasónk utánanézett a lepkének: kiderült, hogy egy éjjeli pávaszemhez volt szerencséje. Ez Európa legnagyobb testű lepkefaja. Noha ritkán látható, egyedei ilyenkor aktívabbak, mert javában zajlik a párzási időszak.