INSIDER

Hi­he­tet­le­nül nagy ráfi­ze­tés ez a kór­házi be­te­gek­nek és lá­to­ga­tók­nak

Or­szág­szerte ren­ge­te­gen pa­nasz­kod­nak a kór­há­zak par­ko­lási dí­ja­ira. Né­me­lyik in­téz­mény ugyanis túl­zásba esett. Akad, ame­lyik 1000 fo­rin­tot is képes el­kérni har­minc perc par­ko­lá­sért...
  • Szerző: Ripost

Sok családtagnak csak rohanásból áll egy-egy kórházi látogatás. Bizonyos kórházakban ugyanis hatalmas parkolási díjakat kérnek el, amit a legtöbb látogató képtelen kifizetni, ezért kénytelen csak villámlátogatásra beugrani beteg rokonához az egészségügyi intézménybe.

Fotó: Keller Mátyás
EZT OLVASTAD MÁR?

A legtöbb kórházban az első negyed- vagy fél óra ingyenes, majd kezdődik a fizetős szakasz, ami a legtöbb helyen 4-500 forint óránként. Ennél viszont sokkal brutálisabb árakkal is szembesültünk. Egy asszony például épp unokája haldoklása közben halmozott fel brutális parkolási díjat...

Fotó: Sulyok László

Általában a kórházon belül maga az intézmény üzemelteti a sorompós parkolót, a kerítésen kívül pedig általában a városi tarifák érvényesek.

Fotó: Sulyok László
Mire találsz egy betegápolót, az meg talál egy tolószéket, már túl is lépted az ingyenes időt.

- panaszkodik egy nő. Rengetegen mondják, nem azzal van a baj, hogy fizetni kell a parkolásért, hanem, hogy túl sokat kérnek egy negyed- vagy félóráért is.

Arról, hogy mely kórházak parkolói a legdrágábbak, és miképp reagáltak megkeresésünkre az intézmények, a keddi napilapban olvashatsz!