DIÉTA

Hi­he­tet­le­nül fel­pör­geti a fo­gyást ez a 7 nyári étel!

Nyá­ron min­den könnyebb - még fogyni is! Már csak azért is, mert tele a piac olyan fi­nom­sá­gok­kal, ame­lyek se­gí­te­nek a túl­súly el­tün­te­té­sé­ben. Is­merd meg a 7 leg­jobb ki­ló­faló cso­dát!
címkék:

Paradicsom

Fotó: Pinterest

A lédús, piros finomság valóságos antioxidáns-bomba: a benne található likopin csökkenti a gyulladásokat a szervezetben, és segít az étvágy szabályozásában. Karotinoidokból és C-vitaminból is rengeteg van benne, egyes vizsgálatok szerint különösen a biozöldségben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bogyós gyümölcsök

Bár az eperszezonnakmár vége, a málna, a ribizli és az áfonya még ott kelleti magát a standokon. A bogyós gyümölcsöknek alacsony a glikémiás indexük, nem lökik hirtelen magasba a vércukorszintedet, viszont rengeteg bennük a rost. Így viszonylag hosszú időre eltelítenek, és nem hizlalnak, sőt, egyes kutatások szerint az áfonya képes csökkenteni a hasi zsír mennyiségét.

Spenót

Tele van A- és C-vitaminnal, vassal és folsavval, ráadásul a benne levő, tilakoid nevű membránok akár 95 százalékkal is képesek visszafogni az éhségrohamokat.

Görögdinnye

Fotó: Pinterest

A görögdinnye-evés a nyár szertartása: a gyümölcs édes íze képes átverni az ízlelőbimbóidat, és elhitetni velük, hogy édességet eszel, miközben nem hizlaló cukrot, hanem rengeteg vitamint és ásványi anyagot veszel magadhoz. Magas folyadéktartalma pedig azt is megelőzi, hogy éhségnek nézd a szomjúságot.

Cukkini

Csinálj belőle tésztát, és vegyél magadhoz sokkal kevesebb szénhidrátot, viszont sokkal több vitamint és ásványi anyagot. Ha pedig paradicsomszószt készítesz hozzá, dupla haszon!

Jeges zöld tea

Fotó: Pinterest

Ha nem teszel bele cukrot, a legjobb barátod lehet, hiszen ezt az italt számos kutatás kapcsolatba hozta már a fogyással. Tegyél bele egy kis mentát is, amely természetes étvágycsökkentőként működik, és pár szelet uborkát, amely pedig vízhajtó hatásáról ismert.

Eközben a címlapon

Görög joghurt

Ha görög joghurtra cseréled a majonézt, máris szert tettél egy jó adag zsírégető fehérjére, és a bélrendszered baktériumflóráját is rendben tartod. Fagyit, mártogatóst, turmixot is készíthetsz belőle!

címkék: