INSIDER

Hi­he­tet­len: pénz nél­kül járja be a vi­lá­got And­rás

Min­den for­télyt meg­ra­gad, hogy csök­kentse az uta­zás költ­sé­geit. Sem­mi­től nem riad vissza And­rás.
címkék:
  • Szerző: J.K.

Felhagy eddigi életével és világ körüli útra indul Balázs András, akit a magyar Willy Fognak is nevezhetnénk – annak ellenére, hogy tervére 5 évet és nem 80 napot fordít életéből.

A 23 éves fiatal gondolt egy nagyot és beteljesíti álmát: világhódító útra indul. Mint mondja, nem bír szabadulni kíváncsiságától és kalandvágyától, ezért vág bele az extrém túrába.

András felhagyja eddigi életét
András felhagyja eddigi életét
EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Több mint egy évet éltem Angliában, szükségem volt környezetváltozásra. Elhatároztam, hogy rendbe teszem magam lelkileg és testileg egyaránt. Emiatt kezdtem bele egy diétába, aminek eredménye 35 kilós fogyás lett – kezdte a történetet András, aki annyira hozzászokott az edzéssel járó pörgéshez, hogy a diéta végeztével új célt keresett magának:pénz nélkül szeretné körbeutazni a Földet.

Egy hónapig érleltem magamban a gondolatot, ám mivel napról napra egyre csak erősebb lett, elhatároztam, belevágok

– folytatta a fiatal kalandor, aki október 31-én indul útnak.

Mindig is szeretett túrázni
Mindig is szeretett túrázni

András az elmúlt pár hónapban megtervezte és beszerezte az utazáshoz szükséges legfontosabb dolgokat, majd hazatért Magyarországra, hogy életében először kezébe vegye útlevelét. – Összesen egy 70 literes hátizsákkal vágok neki a túrának. Ebbe belefér minden, amire szükségem lehet az utazás során – magyarázta a fiatal, aki még egy kamerát is magával visz az útra, hogy dokumentálja, majd publikálja Facebook-oldalán az utazás eseményeit.

Ennyi cuccal vág neki az útnak
Ennyi cuccal vág neki az útnak

– Costa Ricáról szerettem volna elkezdeni az utazást, ám a repülőjegy túl drága volt, ezért inkább úgy döntöttem, ez lesz az elsődleges úti célom. Birminghamből Lisszabonba utazok, onnan pedig hajóstoppal szeretnék egyenesen Costa Ricába menni az Atlanti óceánon keresztül – mesélte terveit a fiatal. – Ha nincs közvetlen járat, akkor sem esek kétségbe, van „B” tervem – tette hozzá a kalandor, aki ebben az esetbenLisszabonból Gibraltáron keresztül Marokkóba, innen a Nyugat-Szaharán keresztül Guineába, majd Venezuelába utazna.

Térképünk András tervezett útvonalát ábrázolja
Térképünk András tervezett útvonalát ábrázolja

– Innen már viszonylag könnyebben megközelíthető szárazföldön Costa Rica. Hogy utána merre? Amerre a szívem diktál – zárta nevetve a beszélgetést Balázs András.

Eközben a címlapon

Ahol csak tudja, lefaragja a költségeket

András sátorral, couchsurfinggel (az utazók kanapéjukat kínálják fel egymásnak szállásként),  valamint egy újkeletű, úgynevezett house sittinggel (a tulajdonos szállásért cserébe megbízza az utazót állatai etetésével és a ház rendben tartásával) szeretné csökkenteni kiadásait, valamint egy olyan szervezetnél is regisztrált ennek reményében, ahol farmerok- munkáért cserébe - ételt és szállást adnak.  

címkék: