SZTÁRDZSÚSZ

Hihetetlen: Picasso nyomdokaiba léphet Kozso

Döbbenetes, ami Kozsóval történt az agymûtétje után. Az Ámokfutók énekese azt állítja, amióta felébredt a mûtétből nemcsak egy új nyelven beszél, de agymûködésének 90 százalékát is képes kihasználni.
  • Szerző: BDF

Kozsót most először mesélt arról, mennyi mindent köszönhet súlyos betegségének.

„A betegségem teljesen törölte a fejemből a magyart és az angolt is. Az agyamban hiába állt össze, amit mondani akarok, mégsem úgy jött ki, ahogyan szerettem volna. Mindent újra kellett tanulnom. De a csoda ott van a mindennapokban!

Soha nem tudtam néhány szónál többet indiánul, és a műtétem után egyszer csak rádöbbentem, hogy gyönyörűen beszélgetek ezen a nyelven.

Ennek pedig csak egyetlen magyarázata van: köztudott, hogy az emberek az agyuk mindössze 10 százalékát használják, de nálam az agyműtétem után a maradék 90 százalék is beindult!” – mesélte a Lokálnak a zenész, akivel nem csak ez az egy csoda történt.

Hihetetlen dolog, de még szebben tudok rajzolni, mint eddig. Rájöttem olyan dolgokra, praktikákra, amikre Picasso.

"Nagyon jól érzem magam, sosem fáradok el és folyamatosan alkotok. Zenét, rajzot, könyvet, mindent. Fantasztikusan jó életem van. - mondta el Kozsó, aki műtétje után szinte újjászületett, tele van energiával.

"Mindig pozitív vagyok, tele energiával. Sokat biciklizem, futok a hegyekben, a Duna-parton vagy épp egy tengerparton. Óriási csoda, ami velem történt, és minden percét élvezem az életnek, és hogy az emberek szeretnek.”