INSIDER

Hi­he­tet­len, mi van ma Olasz­lisz­kán, a lin­cse­lés fa­lu­já­ban

Bár már 13 év el­telt azóta, hogy Szögi La­jost agyon­ver­ték a lá­nyai szeme lát­tára, a falu, ahol a ször­nyű lin­cse­lés tör­tént, ma sem nyu­god­hat. Az em­be­rek min­den­napi éle­tére is ha­tás­sal van a ször­nyű emlék. A Ri­post a hely­szí­nen járt.

Most, hogy a bíróság elsőfokon döntött az egyik tettes szabadlábra helyezéséről, újra forrnak az indulatok. A lakosok úgy érzik: az ott élő ártatlanokat is sújtja a megvetés a 2006. október 15-én történt lincselés miatt. Többen is arról beszélnek, hogy ha tehetnék, elköltöznének, csak hogy megszabaduljanak a gúnyosan kimondott „olaszliszkai” jelzőtől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lassan 13 éve, hogy Olaszliszkán a lányai szeme láttára agyonverték a köztiszteletben álló tanárt, mert autójával elsodort egy kislányt és kiszállt segíteni neki, de a közvélemény nem felejt. A helyszínen a tanárnak emlékhelyet alakítottak ki.

A falu lakói kegyelettel emlékeznek a tanárra. A tettesek viszont a mai napig tönkreteszik a mindennapi életüket, legszívesebben elköltöznének Olaszliszkáról, volt, aki meg is tette. A a helyszínen járva azt tapasztalta, hogy a falu lakóit a mai napig előítéletek sújtják, elesnek olyasmitől is, ami másoknak jár. A falu minden lakosát bűnösnek tekintik, pedig nem tehetnek arról, ami történt. A tettesek családja már elköltözött, de ez nem szünteti meg a bélyeget, amit az eset a falura tett.

Ha kíváncsi vagy rá, milyen hátrányok érik a 13 évvel ezelőtt történt tragédia miatt a falu lakóit, keresd a Ripost napilapot az újságárusoknál!