INSIDER

Hihetetlen, mi van ma Olaszliszkán, a lincselés falujában

Bár már 13 év eltelt azóta, hogy Szögi Lajost agyonverték a lányai szeme láttára, a falu, ahol a szörnyû lincselés történt, ma sem nyugodhat. Az emberek mindennapi életére is hatással van a szörnyû emlék. A Ripost a helyszínen járt.
  • Szerző: Ripost

Most, hogy a bíróság elsőfokon döntött az egyik tettes szabadlábra helyezéséről, újra forrnak az indulatok. A lakosok úgy érzik: az ott élő ártatlanokat is sújtja a megvetés a 2006. október 15-én történt lincselés miatt. Többen is arról beszélnek, hogy ha tehetnék, elköltöznének, csak hogy megszabaduljanak a gúnyosan kimondott „olaszliszkai” jelzőtől.

 

Lassan 13 éve, hogy Olaszliszkán a lányai szeme láttára agyonverték a köztiszteletben álló tanárt, mert autójával elsodort egy kislányt és kiszállt segíteni neki, de a közvélemény nem felejt. A helyszínen a tanárnak emlékhelyet alakítottak ki.

A falu lakói kegyelettel emlékeznek a tanárra. A tettesek viszont a mai napig tönkreteszik a mindennapi életüket, legszívesebben elköltöznének Olaszliszkáról, volt, aki meg is tette. A %% a helyszínen járva azt tapasztalta, hogy a falu lakóit a mai napig előítéletek sújtják, elesnek olyasmitől is, ami másoknak jár. A falu minden lakosát bűnösnek tekintik, pedig nem tehetnek arról, ami történt. A tettesek családja már elköltözött, de ez nem szünteti meg a bélyeget, amit az eset a falura tett.

Ha kíváncsi vagy rá, milyen hátrányok érik a 13 évvel ezelőtt történt tragédia miatt a falu lakóit, keresd a napilapot az újságárusoknál!