RIPOSTER

Hi­he­tet­len ké­pes­ség: Jel­nyel­ven kom­mu­ni­kál a süket ma­gyar tacskó

A ku­tyus simán tel­je­síti az ül, marad, fek­szik és gyere ve­zény­sza­va­kat is, ami­ket csu­pán a jel­nyelv­ből, test­be­széd­ből és az em­be­rek arc­ki­fe­je­zé­sé­ből olvas le.

Az internet és a brit lapok sztárja most egy magyar kistacskó, amelyik különleges képességgel rendelkezik: jelnyelven kommunikál az emberekkel, ugyanis süketen született.

A 10 hónapos Bob még kölyökkorában került ki Magyarországról az Egyesült Királyságba egy másik ebtársával, ahol gazdái úgy döntöttek: nem bírnak a két kutyával, főleg, hogy Bobnak koordinációs problémái is voltak. A tacskót ezért inkább beadták a The Mayhew Animal Home menhelyre.

Az intézmény dolgozói természetesen nem mondtak le ilyen hamar a Bobról, inkább megtanították arra, hogy jelnyelv alapján is tudja teljesíteni az alapvető parancsokat. A több hetes kiképzés sikeresen zárult, a tacskó most már könnyedén teljesíti az "ül", "marad", "fekszik" és "gyere" vezényszavakat is.

Bob egy szép, vidám kisfiú, aki nagyon lelkes volt, és nem hagyta, hogy a süketség vagy az egyensúlyi problémák a tanulás útjába álljanak.

– nyilatkozta a Metro című brit lapnak Lisa Guiney, a Mayhew menhely vezetője.

Lisa reméli, hogy Bob olyan szerető családhoz kerül majd, ahol elég figyelmet és gondoskodást kap.

Eközben a címlapon