MEDICINA

Hi­he­tet­len: Így lehet gyor­sab­ban fogyni a forró für­dő­től

Sze­ret­néd a fo­gyá­so­dat fel­gyor­sí­tani? Min­denki erről ál­mo­do­zik, aki­nek gondja van a sú­lyá­val. Brit ku­ta­tók be­bi­zo­nyí­tot­ták, hogy a forró fürdő remek se­gí­tője a kilók el­leni küz­de­lem­nek...
  • Szerző: A

A Loughborough és Leicester Egyetem tudósai megállapították, hogy egy óra forró vizes fürdő ugyanannyi kalóriát éget el, mint egy 30 perces séta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megöli a kalóriákat

A kutatás során tíz jelentkezőt ültettek egy órára 40 fokos vízbe. Megállapították, hogy egy óra alatt 126 kalóriát égettek el. Ugyanannyit, mint amennyi kalória egy 30 perces séta használódik fel.

Jó hír a cukorbetegeknek is

Megállapították azt is, hogy a vércukorszint ebben az órában annyira lesüllyedt, mintha egy órát kerékpároztak volna.

Fotó: Pinterest

A kutatók a forró fürdő pozitív hatásait azzal magyarázták, hogy a test passzív felmelegedése serkenti kalóriaégetésre a szervezetet.

A mozgás kiegészítéseként a forró fürdő kiváló!

Mielőtt beszüntetnéd a testmozgást és csak a fürdőkádban feküdnél, arra is felhívják a kutatók a figyelmet, hogy a forró fürdőzés erősen megterheli a vérkeringést, különösen ha valaki túlsúlyos.

Fotó: Pinterest

"A testi aktivitás és a sportolás a legjobb útja annak, hogy egészségesek maradjunk" - vélekedik a kutatás vezetője, Steve Faulkner. 

Nem lustálkodásra szerették volna felhívni a figyelmet a tudósok.  Még akkor sem, "ha az eredmény érdekes."

Eközben a címlapon

Faulkner és csapata alternatívát keresett arra, hogy cukorbetegek mozgás nélkül és a táplálkozási tanácsokat betartva, hogyan tudnak változtatni állapotukon.