RIPOSTER

Hihetetlen, hogyan trükköznek az autósok a sárga villogóval

Rengeteg autó közlekedik újabban sárga villogóval, amelyekkel könnyen kijátszhatják a parkolást a sofőrök. Az autós boltok tele vannak ilyen lámpákkal, amelyek jogosulatlan használatáért szinte lehetetlen büntetést kiróni!
  • Szerző: RIPOST

A KRESZ ugyan több helyen említést tesz a sárga villogófényt használó járművekről, az utóbbi években kaotikussá vált az ezekre vonatkozó szabályozás. A sok változtatás oda vezetett, hogy a sárga villogós autókat vezetők ma már könnyen kibújhatnak a parkolójegy váltása alól!

Pedig csak úgy, kedvtelésből nem szerelhetünk fel ilyen villogót a kocsinkra

– mondta a %%-nak dr. Borbély Zoltán.

 

A közlekedési szakjogász azt is hangsúlyozta, hogy a sárga villogót csak akkor szabad működtetni, amikor az autó vezetője a tevékenységét végzi.


Körülnéztünk a fővárosban, és számtalan szabálytalanul parkoló sárga villogós kocsit találtunk, miközben sok olyan is volt, amelyre szabályos várakozás közben sem fizettek parkolójegyet. Több kerület önkormányzata ugyanis úgy határozott, hogy náluk ingyen parkolhatnak az ilyen autók. Egy névtelenül nyilatkozó parkolóőrtől azt is megtudtuk: sosem bizonyítható, hogy épp jogosan használja-e valaki a megkülönböztetést.

Nem ellenőrizhető ugyanis, hogy egy hibaelhárító autó vezetője épp a negyediken szereli a villanyórát, vagy sem. Ám idősebb kollégák csináltak olyat, hogy krétával húztak egy csíkot a kerékre, hogy a későbbi őrjárat lássa, elhagyta-e a parkolóhelyet az autó

– árulta el a %%-nak a parkolóőr.

Hogy pontosan kik és mikor használhatják a sárga villogót, kiderül a %% napilap pénteki számából.

És ezeket olvastad már?