INSIDER

Hi­he­tet­len, ezért verte meg egy apuka a lánya te­si­ta­ná­rát

Fel­tépte az is­kola aj­ta­ját, majd be­ro­bo­gott és hár­mat be­hú­zott egy test­ne­ve­lés­ta­nár­nak a dühös apuka.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas zűrbe keveredett egy 35 éves szendrői apuka, akit a Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádol.

A férfi lánya az egyik miskolci általános iskola hatodik osztályos tanulója. A baj február 8-án délelőtt történt, amikor a lányt az iskolában tanító testnevelő tanár az igazgató elé akarta vinni, mert fegyelmi vétséget követett el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A diák nem akart részt venni a következő úszásoktatáson, illetve a tiltás ellenére rágógumizott- adta hírül az ügyészség. 

Miután a lány hazament és elmesélte apjának a történteket, az felháborodva az iskolába ment, mikor a gyerekkel teli aulában meglátta a tornatanárt odament hozzá és három alkalommal, ököllel megütötte.

Az első ütést az állára mérte, a második és harmadik pedig súrolta az arcát illetve a fejét.

A verést követően a tesitanár 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő az apukával szemben. A pedagógusok viszont közfeladatot ellátó személynek minősülnek, akiket a törvény fokozottan véd.

Eközben a címlapon

A Miskolci Járásbíróság a büntetetlen előéletű férfit két év, végrehajtásban két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A vádlott és védője fellebbezést jelentett be.