MEDICINA

Hi­he­tet­len, de ezt is képes meg­gyó­gyí­tani a fok­hagyma

A fül­fá­jás idő­vel ma­gá­tól, gyógy­sze­res ke­ze­lés nél­kül is meg­szű­nik. De mi lesz addig? Mu­ta­tunk pár hi­he­tet­le­nül ha­tá­sos, ter­mé­sze­tes szert, me­lyek nem csak a tü­ne­tet eny­hí­tik, de a bajt is ki­kú­rál­ják. És ami a leg­fon­to­sabb, ezek min­den ház­tar­tás­ban meg­ta­lál­ha­tóak.

Csak az tudja, milyen rettenetes a fülfájás, aki már átesett rajta. Különösen gyerekkorban gyakori. Kínzó érzés a beteg gyermeket sírni, szenvedni látni. Akár megfázás, bakteriális fertőzés vagy allergia okozza, a fülfájást muszáj nagyon gyorsan enyhíteni. Gyógyszer, fájdalomcsillapítófülcsepp pedig nem mindig van otthon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Fokhagyma-füldugó

A fokhagymarendkívül hatásos szer a baktériumok, vírusok, mikrobák ellen. Kétféleképpen is alkalmazhatod. Az egyik igen egyszerű és gyors: csak dugj egy megtisztított fokhagymagerezdet a fertőzött fülbe. Hamarosan enyhül a fájdalom. A másik módszer sem túl bonyolult: készíts fokhagymás olajat, és azt csepegtesd a beteg fülbe.

Elkészítés: Apríts el egy friss, tisztított fokhagymagerezdet, majd keverd össze egy kis olívaolajjal. Hagyd összeérni 20 percig. Szűrd le, mert csak az olajra lesz szükséged, s abból csepegtess pár cseppet az érintett fülbe.

2. Olívaolaj

Az olívaolajnak önmagának is gyógyító, nyugtató hatása van. Cseppents a beteg fülbe pár cseppet belőle!

3. Fokhagymás kókuszzsír

Olívaolaj helyett kiváló a kókuszzsír is.

Eközben a címlapon

Elkészítés: 1/8 csészényi kókuszzsírtés 2 tisztított fokhagymagerezdet forralj fel egy kis serpenyőben! Ha felforrt, lassú tűzön hagyd 5 percig párolódni! Szűrd le és fülfájás esetén cseppents ebből a már nem túl forró keverékből a fájó fülbe. Feküdj le vele 5 percig, úgy fejti ki igazán a hagyd hatását. Naponta kétszer ismételd, míg a fájás meg nem szűnik.

4. Vöröshagyma

Vöröshagymás törölközővel nagyon gyorsan enyhítheted a kellemetlen fülfájást.

Elkészítés: Vágj félbe egy hagymát. Csak a külső 3 réteget tartsd meg, a belsejét emeld ki, és használd fel másra. A külső rétegeket tedd 150 Celsius fokosa melegített sütőbe. Amikor elkezd gőzölögni, vedd ki, és csavard egy kis törölközőbe. Tedd a hagymagőzös törölközőt a fájó fülre. A csodás, természetes, antibakteriális hatású hagymagőz gyorsan bejut a fülbe, és enyhíti a fájdalmat.

5. Méz

A méz baktériumölő tulajdonságát itt is kihasználhatod. Pár csepp akácméz a fertőzött fülbe, és hamarosan érzed majd a jótékony hatást!

6. Gyömbér

Gyömbéres tea fogyasztásával is gyógyíthatod a fülfájást. A gyömbérdzsúsz-cseppek közvetlenül a fertőzött területre jutva hamar elpusztítják a kórokozókat.

Elkészítés: Reszelj le egy darab friss, lédús gyömbért. Nyomd össze, hogy kinyerd belőle a levet, amit picit felmelegítve  csepegtess a fülbe. 4 csepp elég belőle.

7. Almaecet

Melegíts fel egy kis almaecetet, cseppents belőle párat a fertőzött fülbe, majd takard le egy kis törölközővel! Feküdj le, hagyd, hogy az eceteljusson a fájdalmas területhez!