HŰHA

Hi­he­tet­len: Af­ri­kai ki­rály fo­gadta a ma­gyar szép­ség­ki­rály­nőt

Fan­tasz­ti­kus na­po­kat tölt az af­ri­kai or­szág­ban a 2016-os Miss World Hun­gary győz­tese, Ge­len­csér Tímea.

Szépségkirálynőnket a 60. Jubileumi Miss Ghana választásra hívták meg. A szegény ország nagyon kitett magáért, mert szintén 60. függetlenségi évfordulójukat ünnepelték. Gelencsér Tímea elmondta, hogy az elegáns rendezvényeken kívül olyan helyekre is eljutott, amelyek mély nyomot hagytak a lelkében. Felkavaró élmény volt számára például az az iskola, ahol olyan gyerekek tanultak, akik nem kellettek szüleiknek.

Megtanították, hogyan kell viselkedni a királlyal
Megtanították, hogyan kell viselkedni a királlyal

„Három suliban voltunk. Az első, ahova Miss Ghanaval mentünk az volt a “legjobb”- mesélte a -nak Timi. -  Oda szegény gyerekek járnak, akiknek nem lenne pénzük tanulni, de úgymond “ösztöndíjjal” bejuthattak. Ők nagyon hálásak és szorgalmasak. A második intézmény is jó hangulatú volt, itt tanulnak azok a gyerekek, akikről szülei lemondtak. Sajnáltam őket, de azt láttam rajtuk, hogy meg akarják mutatni, hogy szülők nélkül is érvényesülhetnek. A harmadik volt a legmegrázóbb. Ott sérülteknek tartanak különböző fejlesztő foglalkozásokat, én is beálltam közéjük… Nekem lelkileg ez nagyon meghatározó élmény volt.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Volt egy másik találkozás is, ami a szépségkirálynő számára igazán megtisztelő volt. Más emberek társaságában meghívták a helyi királyhoz. Előtte megtanították őket, hogyan kell viselkedni, köszönni neki, és kezet fogni vele.

„Le kellett raknunk előtte kint a telefonjainkat, mert nem volt megfelelően felöltözve – folytatta Timi. - De, amikor megtudta, hogy életemben először járok Afrikában, velem kivételt tett, így készült rólunk közös fotó. Ez számomra felbecsülhetetlen eszmei értékkel bír. Ő egyébként 97 éves, kora ellenére aktív és nagyon közvetlen, ráadásul fantasztikus a humora. Felejthetetlen élmény  volt.”