FÜLES

Ha­tal­mas for­du­lat Hien szü­le­i­nek em­ber­csem­pé­szési ügyé­ben!

Az éne­kesnő csa­lád­já­nak élete im­má­ron nyolc éve nem foly­hat a ren­des ke­rék­vá­gás­ban, és még min­dig nincs vége.

Másodfokon folytatódik tovább Hien szüleinek embercsempészési ügye.

A Megasztár ötödik szériája énekesnőjének szüleire 2010-ben csaptak le a kommandósok, mert a vádirat szerint a bűnszervezet 2009 márciusától összehangolt munkával csempészett vietnamiakat Európába, amiért a bevándorlók fejenként 9-10 ezer eurót (3 millió forintot) fizettek a családnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Keller Mátyás

Hien édesapját letartóztatták, édesanyját fél évre házi őrizetbe helyezték. Hien apja 2015 óta szökésben van, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az Interpol.

A férfit azóta sem találják, így távollétében született ítélet az ügyében. Első rendű vádlottként első fokon öt év fegyházbüntetésre ítélték. Hien édesanyját két és fél évre, míg az énekesnő féltestvérét egy év fegyházban letöltendő büntetésre ítélte a bíróság. Az énekesnő édesanyjának és féltestvérének jogi képviselője, dr. Tran Dániel a -nak elmondta, fellebbeztek az ítélet ellen.

Hien édesanyja fellebbez.
Hien édesanyja fellebbez.
Fotó: TV2

„Ügyfeleim nem érzik bűnösnek magukat, ezért fellebbeztünk az első fokú ítélet ellen, így az eljárás másodfokon folytatódik” – fogalmazott a védő, aki bízik benne, hogy legközelebb kedvezőbb döntés születik az ügyben.