INSIDER

Me­gint meg­le­pe­tés jön az idő­já­rás­ban

Ma haj­nal­ban, kora reg­gel hi­deg­front éri el ha­zán­kat, ennek ha­tá­sára ki­adós csa­pa­dékra van ki­lá­tás. A héten több­ször vár­ható eső, zápor, időn­ként ha­va­zás is elő­for­dul­hat.
  • Szerző: Ripost

A szél megerősödik, a hőmérséklet pedig fokozatosan lehűl: ma napközben még 9 fok lehet, holnap már csak 7, szerdán pedig csak 5 fok a maximális nappali hőmérséklet. Éjszakánként mínusz 2-5 fokra hűl le a levegő.

Fotó: Keller Mátyás
EZT OLVASTAD MÁR?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tegnap azt közölte, hogy nőtt a szálló por miatti légszennyezettség. Veszélyes a levegő minősége Putnokon, az ott lakóknak azt javasolja a népegészségügyi központ, hogy ne tartózkodjanak a feltétlenül szükségesnél többet szabad levegőn. Egészségtelen a levegő Dunaújvárosban, Miskolcon és Sajószentpéteren, kifogásolható Budapesten, Egerben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán. Bár a szél kitisztíthatja a levegőt, a hideg miatt több fűtési égéstermék kerülhet bele, így nem számíthatunk arra, hogy a helyzet gyorsan javul, sőt, a következő napokban még rosszabb is lehet. Ez elsősorban azokat viseli meg, akik a légzőrendszer krónikus megbetegedésében szenvednek.