ÉLETMÓDI

Ke­gyet­len hi­deg­front tart Ma­gyar­or­szág felé: csak pár óra a ha­la­dék

Több­ször erős, vi­ha­ros lesz a szél a jövő héten. A hét kö­ze­pén, a nap­tári ta­vasz kez­de­tén sem lesz meleg.
  • Szerző: RIPOST

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon fokozódhat viharossá a szél. Észak-Dunántúlon és Északi-középhegységben kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, az északi megyékben fagy is lehet. Napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

Kedden szeles idő várható. Napközben az Alföldön erős, máshol viharos is lehet a szél. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront miatt erősen megnövekszik a felhőzet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet, de a szélvédett északi völgyekben ennél kissé hidegebb lesz. A maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

EZT OLVASTAD MÁR?

Szerdán, március elsején reggel még sokfelé valószínű eső, de havas eső, havazás sem kizárt. Továbbra is erős lesz a szél, a főváros tágabb környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 1-9 fok között valószínű.

Csütörtökön rövidebb-hosszabb időszakokra kisüt a nap. Elszórtan előfordulhat zápor. Továbbra is többfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Pénteken is megélénkül, helyenként erős lesz a szél. Emellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben 11-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: időkép.hu
Forrás: időkép.hu

A hétvégén is több területen lesz erős, viharos a szél. Elszórtan zápor is lehet.  Vasárnap csökken a felhőzet, csaknem 20 fokos meleg is lehet.