MELÓ

Hi­ány­cikk lesz a LEGO ka­rá­csony­kor?

A cég rosszul mérte fel a ke­res­le­tet, így szá­mos meg­ren­de­lést csak késve tud­nak tel­je­sí­teni. Van, ami át fog csúszni jövő évre. Így simán lehet, hogy ka­rá­csony­kor hiába is ke­res­nél legót az üz­le­tek­ben.
(Fotó: 123rf.com)
(Fotó: 123rf.com)

A LEGO gyártósorai gőzerővel zakatolnak, de nem biztos, hogy karácsonyra minden gyerek megkapja majd a hőn áhított legóját. A cég közlése szerint ugyanis rosszul mérték fel a termékeik iránti keresletet, ezért sok megrendelést már nem tudnak leszállítani. 

EZT OLVASTAD MÁR?
Nem leszünk képesek az összes megrendelést időben szállítani az év hátralévő részében!

- fogalmazott szűkszavúan Roar Trangbaek, a LEGO szóvivője.

(Fotó: 123rf.com)
(Fotó: 123rf.com)

A vállalat bejelentése meglepő, hiszen már tavaly is előfordult hasonló eset karácsony tájékán. Akkor Kanadában és Dániában lett hiánycikk a gyerekek kedvenc játékából.

Idén még nem tudni, mely európai országokban lesznek majd üresek a legós polcok, csak reménykedni tudunk, hogy nem nálunk.

A szóvivő szerint az eddigi megrendelésekkel nem lesz gond, de az ezután befutók esetében nem tudják minden esetben garantálni, hogy időben kiszállítják a játékokat. Talán arról lehet szó, hogy a jelenlegi gyártási kapacitás nem bírja el a befolyó megrendeléseket, de a cég ezt nem akarja beismerni.