INSIDER

Hét­köz­nap az igazi a Ba­la­ton!

Ká­ni­kula vár­ható a hét­vé­gére is, a bru­tá­lis hő­sé­get pedig leg­job­ban a víz­par­ton vagy nya­kig a víz­ben lehet el­vi­selni. Aki te­heti, leg­jobb, ha marad: hét­köz­nap ke­ve­seb­ben van­nak, és na­gyobb a vá­lasz­ték min­den­ből. Ri­post-kör­kép.
  • Szerző: Ripost

Óriási a különbség a Balatonnál a hétfőtől péntekig, illetve szombattól vasárnapig tartó időszak között – tűnt fel a -nak.

Hétvégén már a lejutás is nehézkes, arról nem beszélve, hogy a kocsinak parkolót, a strandtörölközőnek pedig szabad helyet nehéz találni a parton. A hétvégi tömeg a 29 fokos vízben is érzékelhető, ám még súlyosabb a helyzet az illemhelyeknél és a büféknél. A munkanapokon könnyedén megközelíthető vécék előtt a hét utolsó két napján sorok kígyóznak, a hétköznapi 15-30 perces rendelési idő pedig 70 percnél is több.

Fotó: Szabolcs László

A kölcsönzőnél sem jobb a helyzet: a hétköznap gond nélkül kibérelhető vízibiciklikhez, csónakokhoz és egyéb vízi eszközökhöz a hét utolsó két napján már csak azok juthatnak hozzá, akik időben feliratkoznak a listára. A szállás, az étel-ital és a szolgáltatások árában ugyan nincs különbség a hétköznapok és a hétvége között, a választék viszont eltérő. 

Fotó: Szabolcs László

Szombaton és vasárnap – a nagy tömegre való tekintettel – mozgóárusok hada lepi el a tó környékét, kérdés persze, hogy hozzáad-e a nyaraláshoz a 600 forintért arcunkba tolt vattacukor és kukorica, vagy jól megvagyunk enélkül.

A badacsonyi strand szombat délután:

A badacsonyi strand hétfő délután:

Eközben a címlapon

Tévedés azt gondolni, hogy már egy kiadó szálláshely sincs a Balatonnál! Bár a Booking.com tegnapi adatai szerint most hétvégére a kiadó helyek 99 százalékát lefoglalták, azért közel harminc lehetőség még így is akad. Ugyanakkor hétfőtől, amikor tovább folytatódik a kánikula, közel tízszer annyi szálláshely közül válogathatunk!

S akkor még nem beszéltünk a vasárnap esti visszaútról, amikor ismét araszolni kell. Hacsak meg nem hosszabbítjuk a hétvégét néhány kényelmesebb hétköznapi nappal.