LELKIZŐ

Már 10 éve, hogy a Joker "megölte" Heath Ledgert

A családja és rajongói a mai napig gyászolják a tragikus hirtelenséggel elhunyt színészt.
  • Szerző: The_M

Korosztályának egyik legmeghatározóbb és legkedveltebb színésze volt Heath Ledger, így az egész világot sokkolta, amikor 2008. január 22-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A halálát először sokan öngyilkosságként kezelték, a manhattani lakásában talált gyógyszeres dobozok mennyiségéből. Majd a kollégái elmesélték, hogy az utolsó filmje, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma forgatásán mindenkinek arról panaszkodott, hogy hónapok óta nem tud aludni, és rémálmok gyötrik.

Miután a rendőrség a családjának átadta a lakásában talált holmikat, kiderült, hogy mi, vagyis inkább ki okozta az alvási problémákat. A naplója alapján Heath annyira elmerült előző szerepében, a Jokerben, hogy A sötét lovag forgatásának végére komoly pszichés gondjai voltak. A lelkiismeret nélküli vigyorgó pszichopata karakter beférkőzött az elméjébe, és részben átvette az irányítást. A problémái miatt altatókat és más receptre kapható gyógyszereket kezdett szedni, de egyik sem segített, így folyamatosan emelte az adagot. Míg végül halálos dózist vett be – nem szándékosan, mert nem akart öngyilkos lenni, csak a fáradtság miatt már nem tudta, mit csinál.

Az apja, Kim ebben az elméletben hisz, és ezért is hozta pár éve nyilvánosságra fia naplóját, amit A sötét lovag felvételei alatt írt. Abban ugyanis lapról-lapra látható, hogy miként "alakult" át a Jokerré. És aminek utolsó oldalain azzal a jokeres kézírással búcsúzott el, amit a Batman filmben is használt. A papa egyébként még azóta sem tudta elengedni Heath-t, és a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a fia szelleme velük él az ausztráliai házukban.

De a rajongók sem felejtették el, nemrég egy ideiglenes filmcsatornát indítottak, ahol 3 napon át csak Ledger filmek mentek. Illetve őt választották a 2000-es évek legjobb Oscarral jutalmazott férfi mellékszereplőjének, a Jokerként nyújtott alakítása miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?