HARCÉL

Hazudtak a jobbikosok, nem mondtak le a képviselők

Ígérte ellenére nem mondott le a képviselői mandátumáról a zsidózó Szávay István és a súlyos bûncselekmény gyanújába keveredő Staudt Gábor sem. A két jobbikos képviselő decemberben tett ígéretet arra, hogy távoznak, de csúnyán lebuktak, mivel továbbra is tagjai az Országgyûlésnek.

2018. december 31-i hatállyal – ígéretemnek megfelelően – visszaadom országgyűlési képviselői mandátumomat a Jobbiknak, annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt nyolc és fél éven keresztül betölthettem - mindezt Szávay István írta még Facebook-oldalára decemberben, amikor nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amin egy „kampós orrú rohadékról", egy „büdös zsidó" leveréséről beszélt. 

Ennek ellenére Szávay István a Parlament.hu adatai szerint a mai napig tagja a Jobbik frakciójának - írja az Origo.hu.

A képviselő tehát nem mondott igazat decemberben, amikor lemondásáról beszélt. 

Decemberben közölte a Hír TV azt a hangfelvételt Szávayról, amin arról beszélt, hogy egy szórakozóhelyen nácinak nevezték őt: „Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!" Arról is beszélt, „Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt". Szávay elismerte, hogy ő hallható a hangfelvételen, de azt tagadta, hogy megütött volna egy nőt. 

Szóban szintén lemondott a jobbikos mandátumáról Staudt Gábor, aki egy többmilliárdos áfacsalási ügybe keveredett. Még decemberben a Budapesti Nyomozó Ügyészség vette át a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azt a

milliárdos költségvetési csalás

miatt indult büntetőügyet, amelynek egy feljelentés szerint több személlyel együtt elkövetője lehet a Nemzeti Nyomozó Iroda két volt alezredese, illetve a Jobbik parlamenti képviselője, Staudt Gábor is.

A nemesfémmel üzletelő bűnbanda ellen már Lengyelországban is nyomoznak, sőt, a feljelentőt is kihallgatták, aki korábban a magyar hatóságokat is figyelmeztette, a szervezet nem kispályás, hiszen

„többen folyamatosan éles lőfegyvert hordanak magukkal, illetve a magyar alvilág legvadabb, prominens személyeivel állnak napi baráti és üzleti kapcsolatban".

Staudt az egyre nagyobb botrány miatt volt kénytelen bejelenteni a lemondását, de persze hosszú Facebook-bejegyzésében egy szót sem említett az ellen zajló eljárásról.

Úgy tűnik, a lemondás lebegtetése egy trükk volt,

mivel mindez a mai napig nem történt meg. Mindkét jobbikos képviselő tehát csúnyán lebukott, és megszegték korábbi ígéretüket. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?