KÜLFÖLD

Ha­zu­dott a ma­rok­kói mig­rán­sok 90 szá­za­léka

Ali a svéd köz­szol­gá­lati te­le­ví­zi­ó­nak el­árulta, hogy most Bel­gi­umba megy, mert ott olyan ba­rá­tai van­nak, akik hoz­zá­se­gí­tik, hogy drog­áru­sí­tás­ból tartsa el magát...
  • Szerző: SZM

Ismert tény, hogy ha egy bevándorló kiskorúnak vallja magát, akkor nem lehet kiutasítani az országból és több segélyt is kap. Ezt tudták a kontinensfoglalók, mert a migránstámogató szervezetek elmondták nekik. Sikeresen vissza is éltek vele.

Azt már tavaly az év elején megírta a , hogy a svédeknek sikerült megegyezniük Marokkóval és mindenkiről megkapták az ujjlenyomatait és a neveiket. "Engedélyt kaptunk a marokkói hatóságokkal való együttműködéshez. Ez nagyon jól működik és nagyon elégedettek vagyunk" - mondta akkoriban Per Löwenberg, a svéd határőrség képviselője.

Azután elkezdődött a munka, amelynek során mára már ismerik minden marokkói menedékkérő életkorát. Ám a migránsok egy része is lépett.

„Amikor kiderítjük, hogy kik azok, akik beadták a menedékkérelmet, sok nagykorú érintett azonnal elhagyja az országot és további európai országok irányába, Barcelonába vagy Párizsba indul,

mert attól tart, hogy akár haza is küldhetjük őt Marokkóba” – nyilatkozta Christian Frödén, aki a határvédelem koordinálásáért felelős.

Egy szó mint száz, az adatok egyeztetése alapján kiderült, hogy nem kevesebb, mint a menedékkérelmet benyújtók 90 százaléka hazudott a koráról és kiskorúnak vallotta magát, holott nagykorú.

Így járt Ali, egy marokkói bevándorló is, aki tavaly érkezett Svédországba és azt állította, hogy mindössze 16 éves. Az adategyeztetés után a hatóságok rájöttek, hogy valójában 22 éves. „Svédországban nincs jövő. Tudom, hogy a Migrációs Igazgatóság azt fogja mondani, hogy nincs jogom itt lenni és el kell hagynom Svédországot" - mondta Ali a svéd közszolgálati televíziónak.

Eközben a címlapon

Majd azt is elárulta, hogy Belgiumba megy, mert ott olyan barátai vannak, akik hozzásegítik, hogy drogárusításból tartsa el magát...

Forrás: Voiceofeurope