KÜLFÖLD

Há­zi­lag akarta gyó­gyí­tani az égési sé­rü­lést, rosszul járt - durva fotó

Forró olaj fröccsent egy nő ke­zére a kony­há­ban, a sé­rü­lést pedig há­zi­lag akarta or­vo­solni, fog­krém­mel. Ám a csú­nya sé­rü­lés nem akart el­múlni egy­ál­ta­lán. A nő végül or­vos­hoz for­dult, aki meg­örö­kí­tette pá­ci­ense ka­taszt­ro­fá­lis öt­le­tét.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán egy malajziai orvos, Dr. Kamarul Ariffin. Megelégelte, hogy a páciensek házilag akarják meggyógyítani sérüléseiket, amely próbálkozásoknak gyakran nagyon rossz vége lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik legutóbbi betege forró olajjal égette meg a kezét. A nő ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna, inkább házi praktikát akart bevetni. A sérülésre fogkrémet kent, ám a sérülés nem gyógyult. Ellenkezőleg, nagyon csúnyán bedurrant.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!

Az orvos egyébként azt javasolja, hogy ilyen esetben először mindenképp a ruhát és ékszereket távolítsuk el a megégetett, leforrázott részről. Ezután tiszta vízzel öblítsük le a sérülés helyét, majd kenjük be égési sérülésekre való gyógyszerrel. Súlyosabb esetben forduljunk orvoshoz!