KÜLFÖLD

Köz­le­ke­dési káosz, já­rat­tör­lé­sek és tra­gé­diák kö­ve­tik egy­mást a ha­va­zás miatt Né­met­or­szág­ban

Az Alpok tér­sé­gé­ben egy­mást érik a bal­ese­tek, de a la­vi­na­ve­szély miatt is fi­gyel­mez­te­tést adtak ki.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Europress - AFP/Bernd März/dpa
Fotó: Europress - AFP/Bernd März/dpa
Fotó: AFP

Súlyos közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás a hét végén Bajorország déli részén, az Alpok térségében - írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A német tartományban ketten meghaltak a szombat reggel óta tartó havazás következtében, Berchtesgadennél lavina sodort el egy 20 éves nőt, Bad Tölznél a hótól síkos úton összeütközött két autó, egy 19 éves fiatalember életét vesztette, az általa vezetett autó két utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A müncheni nemzetközi repülőtéren szombaton törölni kellett 130 járatot a havazás miatt, a közlekedés rendjét vasárnapra sikerült helyreállítani.

A közúti és vasúti közlekedést viszont vasárnap is hátráltatja az erős havazás, főleg a tartományi nyugati és déli részén. A régióban egy nap alatt nagyjából 100 centiméternyi hó esett, hétfőig további 40 centiméterrel vastagodhat a hótakaró. A téli szünet vége miatt eleve nagy a forgalom, így torlódásokkal kell számolni a többi között a München és az ausztriai Salzburg közötti A8-as autópályán.

A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság vasárnapi összefoglalója szerint a bajor Alpok teljes területén fokozott a lavinaveszély, a Chiemgau- és a Berchtesgaden-vidéken a második legmagasabb, 4-es fokozatú figyelmeztetés van érvényben.