LEGFRISSEBB

Ha­tal­mas lu­xus­vil­lát vett ma­gá­nak az MSZP le­kö­szönt el­nöke. Miből?

Nettó öt­száz­ezer kö­rüli fi­ze­té­sé­ből, párt­tár­sait is meg­lepve tö­rök­bá­linti lu­xus­há­zat vett az MSZP ko­rábbi el­nöke Tó­biás Jó­zsef.
  • Szerző: RIPOST

Az álomház Törökbálint "milliomos-negyedében" a Tükörhegyen található. Ott, ahol csak a nagyon gazdagok, például médiasztárok engedhetik meg maguknak a villavásárlást. 

Tükörhegy fogalom az ingatlanpiacon, ez az újgazdagok Rózsadombja. Az inkább rejtőzködni szerető jómódú politikusok ritkán bukkannak fel arrafelé.
Fotó: Kovács Gábor

Éppen ezért szúrt sokaknak szemet a gazdagok körében az MSZP exelnökének megjelenése... A környékbeliek úgy tudják, hogy a Tóbiásék által megszerzett házra korábban több száz milliós jelzálog volt bejegyezve, aminek valóban ott a nyoma a bárki által elérhető ingatlannyilvántartásban.

Fedőnevet kapott a villa

Tóbiás József 2015-ös vagyonbevallásában, igaz meglehetősen homályosan, már felbukkant az álomvilla, amire 2014. november elsején, biztos ami biztos "előszerződést" kötöttek.

A ravaszdi megfogalmazás a 2015-ös parlamenti nyilatkozatban - nehogy bárkinek is szemet szúrjon - nem álomvilláról, házról, hanem  fedőnévenemlítve "beépített területről" szólt. Nyilvánvalóan azért, hogy az esetleg kutakodók ne foghassanak gyanút...

Akár 100 millióba is kerülhetett...

Hogy mennyit is érhet a volt MSZP elnök tükörhegyi álomvillája? Becslésekre vagyunk utalva. A mérete akár 3 nagyobb lakást is magába foglal - 273 négyzetméter-,  a tükörhegyi luxusdűlőben feleekkora házakért is elkérnek 60-70 milliót.

Így a belsőépítészettől, felszereltségtől függően Tóbiásék háza akár 100-120 milliót is megérhet.  Ráadásul a törökbálinti luxusingatlanok ára  alaposan meg is ugrott az utóbbi időben.

Hogy miből futotta Tóbiásnak erre a villára, nehéz még csak megtippelni is. Hivatalos, adózott parlamenti fizetése nettó 500 ezer körül van. Ebből él öttagú családjával, három gyermekével.

Rejtély, miből szedett össze ennyi pénzt

2015-ös vagyonbevallásában azt állította, hogy alaposan el van adósodva, magánszemélyeknek és bankoknak akkor összesen 13 és fél millióval tartozott, hitel és baráti kölcsön címén.

Eközben a címlapon

Néhány hónap múltán aztán ezek a tartozások varázsütésre eltűntek,  lett a helyükön egy 10 milliós lakáshitel.

Ebből egészen biztosan nem tellett a törökbálinti álomházra, mint ahogy nem fedezhette a százmilliós vételt korábbi, feleekkora,  sokkal kevesebbet érő  szerény kis érdi házának eladása sem.

A magyar szocialisták exelnökének ezen kívül  csak egy 9 éves cseh Tatran motorkerékpárja van, amit örökölt valahonnan. Ezt évek óta mindig becsületesen be is vallja, nehogy baj legyen belőle. No meg még bérel egy Skodát.

Fotó: Kovács Gábor

No de miből lett hirtelen az álomvilla Tükörhegyen, az újgazdagok Rózsadombján? Sokan várják a szocialista politikus válaszát...