HŰHA

Ha­tal­mas for­du­lat a bot­rány­ban, vál­to­zás Cser­háti Zsu­zsa sír­já­nál

Végre pont ke­rül­het a szo­morú ügy vé­gére, és a le­gen­dás éne­kesnő ha­lá­lá­nak év­for­du­ló­jára el­ké­szül­het a sír­em­léke.
  • Szerző: Ripost

Titokzatos jótevő segíthet abban, hogy a tehetségéhez méltóan őrizzék Cserháti Zsuzsa emlékét: valaki mélyen a zsebébe nyúlt, hogy a 16 esztendeje elhunyt énekesnő születésének évfordulójára közel egymillió forintos emlékmű állhassona sírhelyén. A családnak ugyanis eddig még nem sikerült előteremtenie rá a pénzt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Blikken keresztül jelentkezett egy váli kőfaragó mester, aki ingyen felajánlott egy több százezer forintos, gránitkőből faragott sírkövet, ám a lap megtudta, már nincs rá szükség. Egy hete az énekesnő fia, Szirtes Krisztián és Cserháti régi barátja, Krasznai László vállalkozó még hálásan köszönte a mester felajánlását, de azóta jelentős változás történt.

„Megoldódott a probléma! Valaki felajánlotta azt az összeget, amelyből az eredeti terveinket megvalósíthatjuk az évfordulóra” – közölte Krasznai, aki az énekesnőnek akkor is adott munkát, amikor mások mellőzték. A vállalkozó a temetés után tervezte meg a különleges nyughelyet, s Fehér Adrienn színésznő, akit Cserháti fogadott lányaként szeretett, szintén sokat foglalkozott a síremlék kérdésével.

„Fél évvel ezelőtt már látszott, hogy a terv nemsokára megvalósulhat, néhány napja pedig jött a felajánlás, hogy kifizetik a szükséges összeget. Az adományozó kiléte még titok, meglehet, az is marad" – árulta el a színésznő, aki huszonévesen ismerte meg a csodálatos hangú énekesnőt. Adrienn három éve alakítja példaképét a Turay Ida Színház Hamu és gyémánt című előadásaiban, s szerinte senki sem felelős az elmúlt években kialakult helyzetért, ugyanakkor a sír állapota miatt többeknek is lelkiismeret-furdalása volt.