FÜLES

Hét­gye­re­kes csa­lád­anyá­val köl­tö­zik össze Har­sá­nyi Le­vente!

A mű­sor­ve­zető egy negy­ven­hét éves asszony éle­tébe enged be­te­kin­tést, aki két saját gyer­meke mel­lett ötöt fo­ga­dott örökbe.

Harsányi Levente, a Petőfi Rádió népszerű műsorvezetője két napra beköltözik az orosházi SOS gyermekfalu egyik nevelőszülői családjába, ahol a negyvenhét éves Mákné Erzsike hét gyermeket nevel.

Az asszony, aki évente 1400 uzsonnás csomagot, 5110 reggelit és vacsorát készít, a férjével közös két saját gyermekük mellé ötöt fogadott örökbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Petőfi Rádió műsorvezetőjének, Harsányi Leventének sem idegen a fürdetés, leckeírás és a házimunka. Levente ugyanis kétgyermekes családapa, akinek a kislánya nemrég nőtt ki a pelenkás korból, fia pedig most kezdte az iskolát.

A műsorvezető két napon át mindenben segíteni fog a családnak, péntek reggel pedig Orosházáról jelentkezik be a Talpra magyar nevű népszerű rádióműsorba. Ez nem csak a hallgatók tájékoztatása miatt lesz fontos, hanem azért is, mert a műsorvezetők az emberek segítségét kérik a gyermekfalu lakói sorsának jobbá tételéhez.

Harsányi Levente tevékenyen segít a munkában.
Harsányi Levente tevékenyen segít a munkában.
Fotó: Markovics Gábor

Az Euronicsszal közösen fogtak össze a „Segíts, hogy segíthessünk az SOS gyermekfalvak lakóinak” elnevezésű kampányban, melynek célja, hogy a hallgatók segítségével összegyűjtsenek 100 ezer forintnyi adományhoz szükséges like mennyiséget, hogy az Euronics ilyen értékben adjon adományokat, nélkülözhetetlen műszaki cikkeket az SOS gyermekfalvak lakóinak.

A szükséges like mennyiség már az első egy órában összegyűlt, ezért nem túlzás azt állítani, nekünk vannak a legjobb fej és legsegítőkészebb hallgatóink!

- mondta el Kardos Horváth János a Talpra Magyar műsorvezetője.

Eközben a címlapon

„A likegyűjtést folytatjuk, egészen holnap reggel nyolc óráig várjuk a virtuális adományokat, hogy még feljebb tornázhassuk az adományozott műszaki cikkek értékét” - tette hozzá boldogan Peller Mariann.

Az SOS Gyermekfalvakban 400 gyermek él nevelőszülői családokban. Olyan gyerekek, akiket ki kellett emelni vérszerinti családjukból többnyire bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége vagy halála miatt.