FÜLES

Harry és Meg­han még a csa­lá­dot is át­verte

A sus­sexi her­cegi pár nem vic­celt, ami­kor azt mond­ták, hogy tit­ko­lózni fog­nak az első gye­re­kük kap­csán. De azzal egy ki­csit túl­zásba estek, hogy még a ki­rály­nőt sem in­for­mál­ták, sőt bo­hó­cot csi­nál­tak az egész ki­rá­lyi ud­var­tar­tás­ból.
  • Szerző: The_M

Hétfő délután végre megszületett Meghan és Harry babája, és ez a várva várt esemény olyan helyzetet teremtett a brit királyi udvarban, amilyenre még nem volt példa. A sussexi hercegi pár már hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy nem akarnak olyan médiacirkuszt, mint ami Vilmos és Katalin gyerekeit övezte, ezért csak utólag fogják bejelenteni a babájuk érkezését. Ehhez pedig tartották is magukat, csak kicsit túlzásba estek.

Ugyanis az egész család és így a nekik dolgozó sajtósok elől is titkolták, hogy a kis herceg már kibújt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez jól látszik a hétfő délutáni sajtóközleményeken. Harry csak kettő körül értesítette az ilyenkor szokásos embereket, hogy apa lett reggel. A királyi sajtósok erre kapkodni kezdtek, és 14:49-kor hivatalos levélben közölték a brit lapokkal, hogy Meghannál megindult a szülés, és még aznap meglesz a baba.

Percekkel később azonban a Meghanék által függetlenül üzemeltetett sussexroyal Instagram-oldalon megjelent a hivatalos közleményük arról, hogy a reggeli órákban világra jött az egészséges kisfiuk. Ezzel pedig nemcsak azt leplezték le, hogy a Buckingham-palota korábban hazudott arról, hogy a hercegné még csak vajúdik, de azt is, hogy a családot se avatták be a nagy eseménybe.

Sőt Harry a szokásokat megkerülve, meghívta az általa kedvelt sajtóorgánumok munkatársait a Frogmore-ház istállójához, hogy a kamerák előtt is beszámolhasson a fiáról. Így már hamarabb láthatott mindenki interjút az újdonsült apukával, mint ahogy a Buckingham-palota hivatalos közleménye megjelent volna a baba születéséről. Ezzel pedig fél óra alatt már másodszorra csináltak bohócot a királyi udvarból. A rendkívül lelkes herceg sok mindent elárult a szülés körülményeiről, és folyamatosan arra utalt, hogy Meghan otthon adott életet a hetes számú trónörökösnek. Ahogyan azt eredetileg is tervezték, ugyanis az egykori színésznő az otthonszüléssel látta biztosítottnak a teljes nyugalmát, amit egy kórházban nem kaphatott volna meg.

Azonban azóta kiderült, hogy ebben is hazudtak Harryék. A herceg a privát testőrsége kíséretében becsempészte Meghant vasárnap hajnalban egy méregdrága londoni kórházba. A pici ott is jött a világra hétfő reggel 6:26-kor , Harry és az anyósa, Doria Ragland pedig végig az anyuka mellett voltak a szülőszobán. Majd néhány órával később a legnagyobb titokban, immáron négyesben hazamentek a Frogmore-házba. De az egész kórházi látogatásról elfelejtettek beszámolni a királyi család prominens alakjainak, vagyis II. Erzsébetnek, Károly hercegnek és Vilmos hercegnek. Miközben kötelességük lett volna őket megfelelően informálniuk. Tehát Meghanék hűek voltak az ígéretükhöz, és tényleg kizárták a külvilágot életük legnagyobb eseményéből. Csak ezzel óriási zavart keltettek az egész királyi rendszerben. Igaz, ez a sussexi hercegi pártól már megszokott.

Eközben a címlapon

A napilap szerdai számában még több érdekességet olvashattok a sussexi bébi születéséről!