FÜLES

Meg­rázó, mit akart tenni Harry her­ceg 12 éve­sen, Diana ha­lála után

A még gye­rek her­ceg fi­a­tal kora el­le­nére el akart utazni ap­já­val Fran­cia­or­szágba a fel­fog­ha­tat­lan bal­eset után.
  • Szerző: Ripost

Harry herceg mindössze 12 éves volt, amikor édesanyja, Diana hercegnő elhunyt. Sussex hercege mégis azt kérte apjától, Károly hercegtől, hogy hadd menjen vele édesanyja holttestéért Párizsba, az 1997. augusztus 31-én bekövetkezett tragikus baleset után. Károly azonban nemet mondott fiatalabb fia kérésére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Diana hercegnő halálos sérüléseket szenvedett a párizsi balesetben, a vele utazó Dodi Fayed és a sofőr is életét vesztette.

A szerencsétlenség idején Károly herceg Balmoralban nyaralt II. Erzsébettel és két fiával, ő tudta meg először, hogy volt felesége meghalt. A Mirror úgy tudja, hogy a jelenleg 34 éves Harry herceg az apjával akart utazni Párizsba, de Károly a gyermekei védelme érdekében nem engedett a fiúk kérésének, és egyedül ment Diana holttestéért.

A hercegnő barátja, Richard Kay újságíró egy dokumentumfilmben elmondta, hogy a tragédia idején a hercegek védelme volt a fő szempont.

Korábban Harry herceg már bevallotta, hogy 20 éven át minden érzelmét elnyomta az anyja elvesztése után – idézi fel a The Sun.