KÜLFÖLD

Hár­man erő­sza­kol­ták meg a görög nőt a mig­ráns szo­li­da­ri­tás ün­ne­pén

Rá­adá­sul nem is egy be­ván­dorló nem­zet fiai vol­tak... Az al­gé­riai és szí­riai férfiak má­sod­fokú tár­gya­lása most kez­dő­dött Thessza­lo­ni­ki­ben. 8 és 15 év kö­zötti bör­tönre szá­mít­hat­nak.
  • Szerző: SZM

Egy migráns-szolidaritási ünnepi rendezvényen vett részt egy 23 éves görög nő a thesszaloniki egyetemen. Miután az ünnepség véget ért, elindult kifelé az egyetem parkján keresztül.

EZT OLVASTAD MÁR?
Ekkor 2 szíriai és egy algériai migráns megtámadta, majd törött üvegeket tartottak a torkához, hogy moccanni se merjen. Arra kényszerítették, hogy orálisan elégítse ki őket. Aztán még ki is rabolták.

Az egyetem és a parkja

A görög rendőrség egy 19, 22 és 29 éves bevándorlót tartóztatott le az üggyel kapcsolatban. A házkutatáskor két kiló hasist, 5500 eurónyi készpénzt és lopott ékszereket találtak náluk.

Tavaly első fokon már elítélték őket, a napokban pedig megkezdődött a másodfokú tárgyalás is. Első fokon a bíróság a 22 és a 29 éves bevándorlót 8 és 15 év közötti börtönbüntetésre ítélte, a 19 éves erőszakoskodó elítélését – tekintettel arra, hogy még éppen fiatalkorú volt a bűntett elkövetésekor – egyelőre elhalasztották, azt később a fiatalkorúak bírósága mondja majd ki.