KÜLFÖLD

Hány "hi­tet­lent" öltek meg a musz­li­mok az idei Ra­ma­dán alatt?

Lé­te­zik egy web­ol­dal, amely ezt min­den évben na­ponta szá­mon tartja. Mi 2017-ben ta­lál­tunk rá, akkor végül 1627 ha­lot­tal "járt" a musz­li­mok szent hó­napja. El­mond­juk mennyi volt az idén.
  • Szerző: SZM

A héten véget ért a Ramadán, az iszlám egy hónapig tartó szent ünnepe. Sajnos az iszlámhívők hagyománya szerint az ünnep alatt a "hitetlenek" ellen elkövetett támadásokért többszörös jutalom jár a paradicsomban. 

Az erre szakosodott honlap az idén is napról-napra számolta a támadások és a halottak számát. 2017-ben a Breibart ezen az oldalon azt írta, hogy 1627 halottat hozott az ünnep, amely négyszer több volt, mint 2016-ban (akkor számszerint 421).

Tavaly, a 2016-os 421 és a 2017-es 1627 halott után az iszlám nevében 182 támadásban 854-en haltak meg világszerte. Akkor azt írtuk meg, hogy

a “világszerte létező" iszlámellenesség ellenére, ebben a hónapban csak és kizárólag “hitetlenek” haltak meg erőszakos cselekedetek során, de egyetlenegy iszlámhívő sem!

Végül, az idei mérleg így néz ki.

173 támadásban 861 embert öltek meg és ezúttal volt 1, azaz egy olyan iszlámhitű halott, aki egy szélsőjobboldalinak minősíthető, iszlámellenes támadásban halt meg.

Igaz, amint a honlapon is olvasható, a halottakhoz most hozzászámolták azt a 258, főként keresztény áldozatot, akiket az Iszlám Állam szimpatizánsai Sri Lankán öltek meg húsvétkor, még a Ramadán előtt.

Eközben a címlapon