KÜLFÖLD

Vé­let­le­nül el­ham­vasz­totta a kór­ház a kis­ba­bát

So­ro­za­tos tra­gé­di­á­kat kel­lett át­él­nie egy fi­a­tal pár­nak: rég­óta várt kis­lá­nyuk halva szü­le­tett, és el sem bú­csúz­hat­tak tőle.
  • Szerző: KF

A kismama még csak 28 hetes terhes volt, mikor az orvosok kétségbeejtő felfedezésről számoltak be: a baba húgyhólyagja valamiért rendellenesen fejlődött ki, teljesen kitágult, ezért azt jósolták, hogy a pici nem marad életben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A lesújtott pár a tragikus szülés után azt kérte a liverpooli kórháztól, hogy boncolják fel a kislányt. Így ugyanis megtudhatták volna, mi okozta a rendellenes fejlődést, ami abban az esetben is fontos információ lett volna, ha a gyászoló pár újra gyereket szeretne vállalni. Az ausztrál kórház azonban óriásit hibázott!

A kórboncnok helyett ugyanis a csecsemő holttestét a krematóriumba küldték, ahol Krystal Rose-t annak rendje és módja szerint elhamvasztották – így a szülők már sosem tudhatják meg, mi okozta első gyerekük halálát, és rettegéssel fogja eltölteni őket a következő terhesség is.

„Sírva jöttem haza: egy anya voltam, gyerek nélkül. Megbíztuk a kórházat egy feladattal, de hiába. Nem bírjuk felfogni, mi történt, ez borzalmas!”

– mondta Stella.

A kórház szerint ez egyedi eset volt, nem szoktak hibázni. Bocsánatot azonban nem kértek.

Eközben a címlapon