RIPOSTER

A ha­tó­sá­got is meg­lepte a Fe­ri­he­gyen ta­lált négy ton­ná­nyi ha­mi­sít­vány

A re­pü­lő­té­ren a pénz­ügy­őrök felfi­gyel­tek a nagy mennyi­ségű mű­anyag já­tékra, amely­ről ki­de­rült, hogy ha­mi­sít­vány.
  • Szerző: Ripost
Hamis játék érkezett.
Hamis játék érkezett.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy négy tonna, több mint 1,3 millió hamisított Lego formatervezésű játékot foglaltak le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hivatal dolgozóinak szemet szúrt egy megközelítőleg négy tonnás szállítmány, melyet Kínában adtak fel egy ukrajnai lakcímmel rendelkező személynek. A küldeményt a pénzügyőrök átvizsgálták, és több mint 1,3 millió Lego formatervezésű építőelemet találtak.

A játékokkal kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok szellemi tulajdonjogot sértenek, így munkatársaink megkeresték a Lego formatervezési minta magyarországi jogi képviseletét, aki megállapította, hogy a termékek mind hamisítványok és kérte a hamis áruk megsemmisítését.

A pénzügyőrök elrendelték a küldemények megsemmisítését, melyhez a jogtulajdonos és a küldemény címzettje is hozzájárult. A hamis termékekkel okozott kár majdnem 20 millió forintra tehető - tájékoztatott a NAV Facebook-oldalán.